Ebbe Sand, der senere på sommeren fylder 50 år, havde ikke glemt, hvordan man laver mål, idet han leverede et hattrick i opvisningskampen mod Mønsted IF. Foto: Lars Rasborg

Se billeder fra Old Boys landsholdets besøg i Mønsted: Der er stadig dynamit i de gamle stænger

Old Boys landsholdet besøgte Mønsted i anledning af idrætsforeningens 100 års jubilæum og tog derfra med en 8-2 sejr

Omkring 500 gæster var gået gennem tælleapparaterne, og så var der alle de inviterede gæster plus børnene, der kom gratis ind.

Mønsted IF fejrede fredag aften klubbens 100 års jubilæum med en kamp mod Old Boys landsholdet, og med mange gæster, godt gang i både grill og fadølshaner og »Re-sepp-ten« pumpende ud ad højttalerne, var rammerne nærmest perfekte, da den distingverede, tidligere topdommer Claus Bo Larsen fløjtede op til to gange 35 minutter i dejligt vejr klokken 18.30 med Jan Dahl og Mikael Svendsen på sidelinjerne.

Det havde i forløbet op til kampen været noget nær umuligt at finde ud af, hvem landsholdet egentlig ville have med til kampen, og fra en bruttotrup på 30-35 mand, som DBU på forhånd havde meldt ud, havde kun en god håndfuld fundet vej til truppen i Mønsted fredag aften!

Men når der blandt de »uannoncerede« fandtes en kapacitet som Ebbe Sand, gjorde det ikke så meget.

Han var da nok også den, der sammen med Martin Jørgensen slog mest ud på kendisbarometeret, mens mange tilskuere sikkert skulle længere tilbage i hukommelsen for at huske navne som Jeppe Tengbjerg, Martin Bergvold og Christian Duus Petersen.

Høj gennemsnitsalder

Kriteriet for at komme med på Old Boys landsholdet er, at man har optrådt i den rød-hvide trøje på et eller andet plan, og ungdomslandskampe er i den sammenhæng lige så gode som A-landskampe.

Og fælles for alle i landsholdstruppen var, at de i hvert fald ikke havde glemt, hvordan man spiller fodbold, selv om de for manges vedkommende skubber de 50.

Der er tydeligvis ikke plads til feriegæster og dødvægt i truppen, og med afbud fra Peter Graulund havde landsholdet da også kun en enkelt markspiller på bænken, så alle fik lov at arbejde for sagen mod Mønsted IF, der p.t. topper rækken i serie 3 og med oprykning til serie 2 vil tangere det højeste niveau i klubbens 100 år lange historie.

Og mens de unge Mønsted-løver ikke havde problemer med at matche landsholdet på konditionen, var det, som kampen skred frem, tydeligt at se, hvorfor det ene hold engang har levet af det, de lavede.

Timing og pasninger sad for det meste lige i skabet, og selv om Martin Jørgensen startede med at sparke i jorden på sin første aflevering og efterfølgende bad om en ny bold, gik der ikke længe, før Mønsted-keeper Gustav Jønsson første gang måtte hive bolden ud af netmaskerne.

Ebbe Sand show

Det var Hans Henrik Andreasen, som havde sine bedste år i OB og Esbjerg, der gjorde det til 1-0 med et fladt skud ved nærmeste stolpe på oplæg af Ebbe Sand efter en omstilling.

Kort efter var også Jeppe Tengbjerg tæt på med et nærgående hovedstød, som unge Jønsson måtte opbyde alle sine akkumulerede evner for at vifte til hjørnespark.

Vi skulle dog hen til det 24. minut, inden Ebbe Sand for alvor startede det show, der skulle ende med et hattrick fra hans side.

Ebbe Sand, der er blevet kåret til Superligaens største profil nogensinde og scorede 22 mål i 66 landskampe for Danmark, fik en dyb stikning af Martin Jørgensen og scorede sikkert højt i målet.

Og allerede minuttet efter var den gal igen. Et indlæg fra højre af Søren Colding blev sikkert headet i kassen af Ebbe Sand, men inden landsholdet var færdig med at juble over den scoring, var spillet rykket op i den anden ende, og Mønsteds Martin Egsgaard har nu resten af sit liv noget at fortælle om efter sin scoring til 1-3 fra tæt hold.

Et par minutter senere brændte Mønsteds Martin Harritz en gigantisk chance, der ellers for alvor kunne have bragt spænding ind i kampen, men i stedet nåede Hans Henrik Andreasen kort før pausen at gøre det til 4-1 på et mål, der var næsten identisk med det første, han lavede.

Sjælden scoring af Ralf P.

2. halvleg startede med et godt hovedstødsforsøg af Mønsted, men også en sikker indgriben fra den tidligere AGF-målmand Steffen Rasmussen.

I den anden ende var Jonas Drensborg kommet ind i målet, og han startede med en fin fodparade på et forsøg fra venstreback Christian Duus Petersen, der havde sin storhedstid i Silkeborg og kampen igennem var en trussel på venstrekanten.

På det efterfølgende hjørnespark kunne Drensborg dog ikke gøre noget ved et fladt skud fra Ralf Pedersen, der var det mest lokale islæt på landsholdet.

Han er fra Skelhøje ikke langt fra Mønsted, og der bor han igen efter gennem sine bedste år at have tørnet ud for både Viborg og Randers.

Han udgjorde midterforsvaret sammen med Steven Lustü, og der var ikke meget gang i gaveboden hos de to rutinerede og bundsolide ankermænd.

Og så gik det igen stærkt. Jakob Poulsen, der ellers kort forinden under et dybdeløb var blevet ramt i nakken af et skud fra Tommy Bechmann, holdt sig denne klogelig ude på højrekanten, hvorfra han kunne centre til et sikkert tap in af Ebbe Sand. 6-1.

Fem minutter senere var det Christian Duus Petersen der igen gled igennem på venstrekanten og kunne score til 7-1 på oplæg af Tommy Bechmann.

Herefter var der stilstand i en halv snes minutter, men så dukkede Casper Drensborg pludselig op i feltet og gjorde det til 7-2, og det så ud til at blive slutstillingen, indtil Jakob Poulsen i de døende sekunder sluttede en underholdende og velspillet opvisningskamp af med kampens flotteste scoring, da han på en dyb stikning lobbede den over målmand Jonas Drensborg til slutstillingen 8-2 og velfortjente klapsalver.