Leif Norby Jensen blev vinder af navnekonkurrencen, der døbte Virksund Sejlklubs nye J/70 sejlbåd Lovns Perle. Privatfoto

Maritimt: Sejlklub har fået populær båd

Barnets navn blev Lovns Perle, da Virksund Sejlklub modtog en af de eftertragtede J/70 både

SEJLSPORT Virksund Sejlklub sikrede sig for nylig en ny J/70-sejlbåd til klubben, som blev modtaget ved et arrangement på havnen, hvor båden blev sat i vandet.

Der var i den sammenhæng udskrevet en navnekonkurrence, og en navnekomité kunne afsløre, at barnets navn var Lovns Perle, hvilket var foreslået af Leif Norby Jensen.

Blandt flere fonde og puljer, som har støttet projektet, er LAG Skive Viborg, Bustrup Fonden, Sparvest Fonden og Grundfos’ Jubilæumsfond.

J/70-båden er meget populær, blandt andet fordi den kan benyttes af alle aldersgrupper samt mænd og kvinder.

Det kan være svært at få fat i et eksemplar af den populære båd, men det er lykkedes Virksund Sejlklub at komme i betragtning gennem Sejlsportsligaen, der arrangerer stævner for klubberne.

Der findes i dag 11 J/70-sejlbåde i Limfjorden.

- Vi glæder os til at få båden i brug og håber også, at båden kan bidrage til at nye medlemmer dukker op og sejler i Virksund, siger formand for Virksund Sejlklub Jens Koefoed.

- Vi vil benytte båden til vores egne aktiviteter i Virksund, herunder sejlads for kvinder om mandagen, sejlerskole om tirsdagen og kapsejlads onsdag aften. Derudover håber vi, at vi kan aktivere flere unge og ældre og komme ud og sejle mod andre J/70 sejlbåde i Limfjorden, tilføjer han.

Sådan ser en J/70 ud i sit rette element. Privatfoto