Kalk Kaminoen er nu blevet udstyret med vejviserskilte, som ikke blot viser hvilken vej, man skal, men også hvor mange kilometer, der er til næste strategiske punkt på ruten. Privatfoto

Flere nyheder: Kalk Kaminoen klar til ny sæson

Ny skiltning og persontællere er tilføjet den populære vandrerute mellem Stoholm og Skelhøje

FJENDS På den 30 kilometer lange Kalk Kamino mellem Stoholm og Skelhøje kan vandrerne i år opleve flere nye tiltag.

En synlig nyskabelse er 11 forskellige vejviserskilte, som hver især både viser hvilken vej, man skal bevæge sig, og hvor mange kilometer, der skal tilbagelægges, før man når til næste punkt på ruten.

Bag det nye initiativ står Daugbjerg Kalkgruber i samarbejde med elever fra Mønsted Skole og Kalk Kaminoens Venner, mens HH Trælast og Byggecenter i Stoholm har sørget for pæle til skiltene.

Kalk Kaminoens Venner har også takket ja til et tilbud fra »Spor i Landskabet« om opstilling af to persontællere undervejs på ruten.

- Vi er begejstrede for det tilbud, for selv om vi føler, at ruten er godt besøgt, vil det være fint med nogle faktuelle tal for, hvor mange der egentlig vandrer på stien, siger bestyrelsesformand Bent Poulsen, Skelhøje.

2023 bliver også det første år, hvor vandrere på Kalk Kaminoen kan vælge op til flere færdigpakkede ture.

Både turoperatøren Vagabond Tours og den lokale Kongenshus Kro, som ligger midtvejs på ruten, har hver især lanceret skræddersyede ophold for fodfolket.

Internt i foreningen arbejder bestyrelsen også på flere aktiviteter på stien.

- Vi planlægger at gentage sidste års succes med en snapseurtetur i et velegnet område på Kalk Kaminoen, og så har vi også tanker om at arrangere mindre gåture af et par timers varighed langs ruten og med lokale gåværter til at fortælle små historier om området undervejs, afslører Bent Poulsen.

Den 30 kilometer lange Kalk Kamino mellem Stoholm og Skelhøje har i forvejen de letgenkendelige, blå vejvisere som her ved Søgård Mose. Privatfoto