Martin Vilstrup har en hånd med i mange Stoholm-scoringer, og det var da også ham, der afgjorde kampen til fjandboernes fordel, da han i kampens døende sekunder steg til vejrs og scorede til slutresultatet 32-31. Foto: Steen Don

Drama til det sidste: Vilstrup blev matchvinder i sidste sekund

Stoholm stjal sejren fra en flok raske nyoprykkere, der ikke kendte deres besøgelsestid

HÅNDBOLD Havde man torsdag aften sat sig ud for at puste grise op med et kvarter igen af kampen mellem Stoholm og Nordthy i herrernes 2. division i håndbold, ville man ikke have troet sine egne øjne, da man vendte tilbage.

En kamp, der i den grad syntes afgjort til det nyoprykkede udeholds fordel med en seksmålsføring efter tre fjerdedele spillet, vendte pludselig på en tallerken, og da tiden med fem sekunder igen blev stoppet med Stoholm i angreb ved stillingen 31-31, spillede fjandboerne pludselig for sejren.

Ansvaret blev lagt på skuldrene af holdets store profil, Martin Vilstrup, og som den naturligste ting i verden steg han til vejrs fra venstrebackpladsen og smadrede bolden ind bag en bristefærdig målmand og sendte Thy-lejren ud i tågerne, da slutsignalet lød for resultatet 32-31.

Helt nyt hold

Det så egentlig også ret fornuftigt ud det første kvarters tid af kampen med en Martin Vilstrup i hopla som assistkonge til især nogle scoringer af Nikola Tesic.

De to var så også de eneste, hjemmepublikummet kunne genkende fra sidste års startopstilling, og så var det jo nærliggende at tro, at den nye Stoholm-trup ville komme til at ligne et spil mikado strøet over det hele.

I stedet fremstod holdet fra kampens start som en sammenspillet enhed, der havde været i felten sammen mange gange, og i målet har Stoholm i Frederik Tranemose en ny og spændende sidste skanse, der med sin højde og drøjde presser modstanderne til det yderste i deres afslutninger.

Stoholm fik da også en fin start med føringer gennem det første kvarter, men da først Anders Risdal brændte et straffekast, og Stoholm dernæst blev ramt af en dobbeltudvisning, gik det pludselig den anden vej, og det gik stærkt.

Som man kunne have frygtet, var et presset og usammenspillet Stoholm-forsvar nu spredt for alle vinde, og efter et kvarter, hvor det var væltet ind med thybomål på helt frie skud, var fjandboerne nede med fire ved halvlegsstillingen 12-16.

Kampen syntes afgjort

Anden halvleg formede sig langt henad vejen som en udveksling af mål, hvor Stoholm især i defensiven havde svært ved at styre thyboernes gennembrudsstærke bagspillere, og med et kvarter igen og en føring på seks mål lignede det en sikker sejr til udeholdet, efter hjemmeholdet aldrig var kommet tættere på end tre mål.

Men så blev Nordthy ramt af nogle udvisninger, Stoholm fik gang i kontraspillet, og med en række hurtige scoringer var fjandboerne pludselig kun bagud med en enkelt, og spændingen var med 10 minutter igen for alvor tilbage.

Med et minut tilbage af kampen spillede Stoholm for en udligning, og Nikola Tesic scorede på kontra.

Så var Nordthy for alvor rystede, og efter en angrebsfejl var fjandboerne igen på bolden de sidste 30 sekunder og kunne dermed pludselig sikre sig en højst uventet og, hvis ret skal være ret, også lidt ufortjent sejr.

En afgørende styrmand

Men da det gjaldt, havde Stoholm Martin Vilstrup, og det er svært at komme udenom, hvor afgørende han bliver for dette Stoholm-hold.

Han har en hånd med i stort set alle fjandboernes mål, og efter otte mål på otte forsøg i sidste rundes sejr i Hjallerup, var det denne gang særligt assist-kontoen, han fik sat ind på.

Det nød også Daniel Just på stregen godt af, og lidt uvant for ham kom han også til at spille en hovedrolle i angrebet, hvor han med en håndfuld sikre scoringer lyste op.

Det var dog Nikola Tesic, der efterfølgende blev kåret til »Man of the match«, og den hurtige højrefløj ser da også ud til at have fundet en helt ny scoringssikkerhed, når han bliver fodret ordentligt af især Martin Vilstrup.

Nu har Stoholm 10 dage og en række velkomne træningspas til at få spillet den nye trup bedre sammen, inden turen lørdag den 8. oktober går til Vendsyssel, der ligesom Stoholm også har maksimumpoint efter to runder.