Arkivfoto: Henrik Bagge

Fra Færøerne til Fjends: Ny præst indsættes i Sparkær og Stoholm

Søndag kan sognebørnene stifte nærmere bekendtskab med 29-årige Tummas Kannuberg

SPARKÆR/GAMMELSTRUP Sparkær og Gammelstrup får et færøsk islæt, når de to sogne i Østfjends i denne uge får indsat en ny præst.

Der er tale om 29-årige Tummas Kannuberg, der, efter at være blevet præsteordineret i Viborg Domkirke ved biskop Henrik Stubkjær den 9. oktober, per 1. november 2022 er ansat i stillingen som sognepræst i Sparkær-Gammelstrup Pastorat med bistand til Stoholm-Kobberup Pastorat.

Søndag den 13. november indsættes den nyuddannede præst så i embedet i kirkerne i Sparkær og Gammelstrup Sogne. Det sker med en gudstjeneste ved domprovst Thomas Frank i Sparkær Kirke klokken 10.30.

Senere samme dag gentages seancen klokken 14 i Stoholm Kirke, hvor Tummas Kannuberg altså skal afløse.

Han er vokset op på Færøerne i Leirvík, der er et lille samfund, ikke ulig de lokalsamfund, han nu kommer til at stifte nærmere bekendtskab med i Sparkær og Gammelstrup.

Han er uddannet fra pastoralseminariet efter at have studeret teologi i Aarhus og København, og siden har han også nået at arbejde som lastbilchauffør og studielektor hjemme på Færøerne.

- Menighedsrådet vil gerne sammen med borgerne i både Sparkær og Gammelstrup byde Tummas Kannuberg hjerteligt velkommen til livet i Sparkær Præstegård, og vi vil efter gudstjenesten byde på en forfriskning i kirkedøren, lyder det fra Lisbeth Madsen fra Menighedsrådet i Sparkær.