Legetøj kan man altid finde på Virksund Kræmmermarked. Foto: Lindy Jørgensen

Virksund Kræmmermarked: 70 standholdere trodsede køligt vejr

Det blev ikke i år, isene blev revet væk til markedet i Virksund

MARKED Der var ingen sol til bare maver, da Virksund Kræmmermarked løb af stablen i weekenden.

Det traditionsrige marked havde i år besøg af 70 kræmmere. Antallet af publikummer er ikke opgjort. Men helt skidt var det ikke trods det kølige vejr.

- Tombolaen fik udsolgt i løbet af søndagen, og det er en god indikator på, at markedet har være ok besøgt, siger Gitte Steinicke, tovholder i det udvalg under Virksund Borgerforening, som står for at arrangere markedet.

- Men med så mange gode dage, vi har haft vejrmæssigt i juli, så var det da ærgerligt ikke bare at ramme én af dem i løbet af markedet. To af morgenerne regnede det, og selv om det klarede op senere, er der da nok nogen, som har lagt planer fra morgenen af og valgt ikke at tage til marked i dårligt vejr, siger hun.

Hun og udvalget er meget glad for den store opbakning, som frivillige med tilknytning til Virksund har lagt for dagen. Efter et lille opråb på Facebook fik arrangørerne alle de frivillige til at melde sig, som der var brug for.

- Uden alle de frivillige timer, mange folk lægger hos borgerforeningen, ville det slet ikke kunne lade sig gøre at gennemføre, siger Gitte Steinicke.

Antallet af kræmmere, der mødte op, var noget mindre end sidst, men for Gitte Steinicke har det også fordele, at markedet strækker sig over lidt færre kvadratmeter.

- Op til corona var markedet blevet meget stort. Jeg synes ikke, det gør noget, at det ikke fylde hele havnen, men er blevet mere samlet, siger hun.

De fleste havde fundet jakker og lange bukser frem til markedsbesøget. Foto: Lindy Jørgensen