Der var pyntet flot op, og glade sponsorer havde været særdeles gavmilde, men der var alligevel også arbejde at gøre på Dagplejens Dag, som den store aktivitet til højre i billedet vidner om. Foto: Henrik Bagge

Dagplejens Dag: Her har I os tilbage

Stemningen var i top, da Stoholms dagplejemødre og deres børn endelig igen kunne feste sammen

STOHOLM Dagplejens Dag er tænkt som en årlig begivenhed, hvor landets dagplejere for eksempel afholder udflugter eller arrangementer med børnene.

Den afholdes altid den anden onsdag i maj, men på grund af corona har det de sidste gange stået sløjt til med at få den afholdt i de rette rammer.

Det var der heldigvis lavet om på i 2022, og i Stoholm var det derfor fede tider for de små og deres dagplejemødre, da de onsdag i sidste uge igen kunne samles i dagplejens legestue i det gamle rådhus på Iglsøvej.

Det skete med rigelige mængder frisk luft, en ordentlig regnskylle, og en masse gode gaver fra velvillige sponsorer med rundstykker fra Rema, frugt fra Spar, en kagemand fra FOA Midtjylland, og ikke mindst smør, ost og kakaomælk fra familien Søgaard på Tastum Jersey.

Gik i hegnet

Ind imellem den megen smovs stod den dog også på udendørs aktiviteter, og de andre dagplejemødre havde fået skovlen under Bente Henriksen, der er kommunens eneste dagplejer i Tastum, og Julie Obitsø Christensen fra Stoholm.

De var nemlig blevet udvalgt til at grave for til en storstilet udplantning af en masse blomster langs legestuens indhegning, og avisen dukkede op, lige da de to var gået i hegnet.

- Vi har tit projekter og er aktive, sagde Bente Henriksen og tørrede sveden af panden, da journalisten undrede sig over den hårde, fysiske indsats på en festdag.

Hun forsikrede dog samtidig, at der bestemt var tale om en festdag, ikke mindst fordi både børn og dagplejere har savnet hinandens selskab.

- Det er meget lidt, vi har kunnet være her gennem de seneste to år. På grund af coronanedlukninger har vi været isoleret med hver vores børn og har ikke kunnet komme i legestue, og det har vi virkelig manglet, både børn og voksne, lød det med et suk fra Bente Henriksen.

De 12 dagplejere med tilknytning til legestuen bruger nemlig de ugentlige samlinger til at sparre med hinanden, og også børnene har godt af at være flere sammen.

Med undtagelse af Dagplejens Dag, er de dog aldrig hele flokken samlet på én gang, men fordeler sig ud over ugens dage med to-tre dagplejemødre inklusive børn i legestuen ad gangen.

Vi er her også

Et af formålene med Dagplejens Dag er også at synliggøre dagplejen overfor myndighederne og offentligheden, og et farverigt banner på cirka tre gange én meter var da også spændt ud på legestuens hegn ud mod Iglsøvej.

- Det er ligesom for at signalere: »Se os, vi er her også.« For vi synes egentlig, vi er blevet ret meget glemt i coronatiden, når det har drejet sig om institutioner. Det har handlet meget om skoler og børnehaver, men ikke ret meget om dagplejen. Men vi er jo en institution ligesom alle de andre, pointerede Julie Obitsø Christensen og sendte skovlen i jorden lige til skaftet.

Et stort banner ud mod Iglsøvej gjorde det svært at ignorere, hvad der var i gang indenfor legestuens hegn. Foto: Henrik Bagge
De udgør en pænt stor aktivistgruppe, når alle Stoholms dagplejemødre og deres børn bruger Dagplejens Dag på at gøre opmærksom på, at de altså også er her. Foto: Henrik Bagge
Stoholms 12 dagplejemødre og deres børn kunne igen feste sammen efter en coronapause. Foto: Henrik Bagge