Arkivfoto: Tom Laursen

Samarbejde i Fjends: Nu kan flere få julehjælp

Lions Fjends og Røde Kors er gået sammen om at levere julehjælpspakker til værdigt trængende

FJENDS Lions Fjends var kommet i tanker om, at de i lyset af den stundende krise gerne ville begynde at yde julehjælp til værdigt trængende, men de vidste ikke rigtigt, hvordan de skulle komme i gang.

Til gengæld vidste de, at Røde Kors Fjends allerede har gjort det gennem en årrække, så de henvendte sig for at høre, hvordan man egentlig griber sådan noget an.

Og som snakken gik, blev de enige om, at de egentlig lige så godt kunne slå pjalterne sammen og gøre det til et formelt samarbejde parterne imellem.

Derfor kan Lions og Røde Kors i Fjends nu i fællesskab tilbyde i alt 26 familier julehjælpspakker i 2022.

Lions er den mest velbeslåede af de to og vil blandt andet bruge en stor del af overskuddet fra det aktuelle julelotteri til at bidrage med i alt 20 gavekort á 900 kroner, mens Røde Kors supplerer med yderligere seks gavekort på det samme beløb, der kan anvendes til køb i en af dagligvarebutikkerne i enten Sparkær, Mønsted, Stoholm, Sjørup eller Vridsted.

- På den måde støtter vi både de trængte familier og de lokale dagligvarebutikker, som vel også i det ene eller andet omfang er trængte i øjeblikket med store el- og varmeregninger, siger Vagn Brogaard fra Lions Fjends.

Sådan ansøger man

Målgruppen er økonomisk trængte familier med adresse i den gamle Fjends Kommune.

Synes man, at man hører til i den kategori, kan et ansøgningsskema afhentes i Røde Kors-butikken i Østergade i Stoholm i åbningstiden mandag-fredag klokken 10-17.

Man kan også få det fremsendt elektronisk ved at anmode om det på mailadressen shs@viborg.dk hos Susanne Haahr Schmidt, der er bestyrelsesformand i Røde Kors Fjends.

Sidste frist for at søge er onsdag den 30. november, og ansøgerne vil få svar senest den 10. december, efter en fælles komite for de to organisationer har gennemgået de indkomne ansøgninger.

Synes man, at julehjælpen lyder som en god idé, kan man aktuelt støtte de to organisationer ved enten at handle i Røde Kors-butikken i Østergade i Stoholm eller støtte julelotteriet i Lions, som p.t. har unge mennesker på gaden, der banker på dørene for at sælge lodder.

- Og hvis vi kan se, at det har en indvirkning på salget i vores butik og i deres julelotteri, så kan der jo blive til endnu flere julehjælpspakker til næste år, siger Tage Madsen fra Røde Kors Fjends.