Samer Bashar Alakam kører indtil nytår videre med det eksisterende menukort, men på sigt vil menukortet blive udvidet med både stjerneskud, wienerschnitzel, italiensk pasta med tigerrejer, tapastallerkener og andre spændende retter. Foto: Allan Kristensen

Ny pizzamand i Højslev: 30-årig med 19 års erfaring

Samer Bashar Alakam lærte tidligt at finde vej rundt i køkkenet

HØJSLEV Overskriften kunne lugte lidt af regnefejl, men ikke destro mindre har Højslevs nye pizzamand haft sin faste gang i professionelle køkkener siden han var 11 år.

Samer Bashar Alakam fik passionen for god mad ind med modermælken, da hans far var kok på en fransk restaurant, mens familien boede i Syrien.

Her nød den lille purk at hjælpe til og fattede hurtigt interesse for at forkæle kundernes smagsløg med lækkerier lavet af de bedste råvarer.

Han var således ikke i tvivl om, at han en dag ville være kok som sin far. Og sådan blev det - godt nok med nogle års forsinkelse.

Ville klare sig selv

Samer kom til Danmark i 2018 som flygtning fra Syrien. Han så hurtigt gode muligheder i at kunne forsørge sig selv, flyttede til Skive og fik læreplads som kok på Restaurant Strandtangen.

Her stortrivedes den unge kokkeelev, og med tiden fik han lyst til at blive herre i eget køkken.

- Jeg har nok altid haft en lyst til at blive selvstændig. Derfor tog jeg chancen, da der blev mulighed for at overtage pizzeriaet i Højslev. Her er der masser af gode muligheder for at udvikle og tilbyde lækkerier til områdets mange familier, siger Samer Bashar Alakam.

Mere end pizza og grillmad

Frem til nytår kører Højslev Pizza & Grill videre med det eksisterende menukort.

Herefter har den unge kok planer om at udvide menukortet med både stjerneskud, wienerschnitzel, italiensk pasta med tigerrejer, tapastallerkener og andre spændende retter.

- Jeg vil gerne tilbyde kunderne en oplevelse, når de sætter sig til middagsbordet. Derfor er jeg meget bevidst om at vælge de bedste råvarer – uanset om det drejer sig om bøffen til burgeren, pizza eller en af de nye retter, der kommer på menukortet efter årsskiftet, siger han.

Den bedste mad kræver de bedste råvarer. Længere er den ikke for Samer, der allerede med det eksisterende menukort har ændret væsentligt i indkøbene til køkkenet.

Stegepanden og god dansk smør kommer i høj grad til at erstatte frituregryden, når Samer Bashar Alakam og hans personale løbende vil videreudvikle sortimentet.

Kom selv med i køkkenet

En af de andre nyheder, der er i støbeskeen hos Højslev Pizza og Grill, er, at man kan vælge at holde en lidt anderledes børnefødselsdag, hvor fødselaren og vennerne selv kan være med i køkkenet.

- De fleste børn elsker at være med i køkkenet, og maden smager meget bedre, når man selv har lavet sin egen pizza, smiler Samer.

At blive selvstændig kok er første step på vejen, men Samers drømme rækker længere end det.

- Jeg lever og ånder for kvalitetsmad og vil gerne være helt tæt på kunderne, så jeg kan opfylde deres ønsker. Mine egne ønsker for fremtiden er at kunne få så godt fat med min mad, at jeg vil kunne åbne en decideret restaurant i fremtiden. Men nu tager vi et skridt ad gangen og jeg nyder min hverdag i køkkenet på Østerrisvej.

Samer Bashar Alakam har haft læreplads som kok på Restaurant Strandtangen, men da muligheden bød sig for at blive selvstændig på Østerrisvej i Højslev, slog den unge kok til. Foto: Allan Kristensen