I forhold til det gamle nyhedssite vil Dit Fjends være mere enkelt, overskueligt og strømlinet med færre menupunkter. Men det redaktionelle indhold vil stort set være det samme som hidtil. Screenshot

Online: Fremover vil det hedde Dit Fjends

Fra tirsdag den 19. april leverer det nye site »Dit Fjends« den elektroniske del af Fjends Folkeblads lokale nyheder og annoncer

FJENDS Der er nyt på den elektroniske mediefront i Fjends.

Det, der hidtil har heddet fjendsfolkeblad.dk, bliver fra tirsdag den 19. april til ditfjends.dk, hvor lokale nyheder, annoncer og andet leveres af Skive Folkeblad.

Dit Fjends erstatter altså den kendte netudgave af Fjends Folkeblad, men indholdet er stort set det samme, og som hidtil holder vi til på Nørregade 15 i Stoholm.

Også medarbejderstaben vil du kunne genkende, og den største del af det redaktionelle indhold vil fortsat være drevet af lokalredaktør Henrik Bagge.

Og ikke mindst: Fjends Folkeblad fortsætter som hidtil også som printavis. Ingen forandring der.

Det er det nye

Men hvori består så egentlig det nye?

Det spørgsmål har vi stillet udviklingschef Kartin Hansen fra Mediehusene Midtjylland, der ejer Fjends Folkeblad.

- Det er egentlig mest på det visuelle, at man vil mærke en forskel, hvor Dit Fjends og i øvrigt også Dit Karup bliver puttet ind i den samme designramme, som alle koncernens øvrige »Dit-sites«, siger Kartin Hansen.

Mediehusene Midtjylland, der ud over dagbladene Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis og Skive Folkeblad, også udgiver en lang række ugeaviser, er i gang med at skabe flere såkaldte micro-sites, herunder »Dit-sites« til mange af lokalområderne, og mens Dit Kjellerup allerede gik i luften i efteråret, vil flere andre sandsynligvis følge som for eksempel Dit Vinderup.

Fjends Folkeblad har imidlertid i lighed med Ugeavisen Karup gennem mange år haft et online nyhedssite fra den tid, hvor man hørte under IB Medier i Ikast, og de to sites har hidtil kørt på en helt anden platform end koncernens øvrige digitale udgivelser.

- Så der er også en teknisk del i det. Ud over, at vi gerne vil samle alle redaktionelle sites på den samme tekniske platform, så vil det setup, som Fjends og Karup ligger på lige nu, faktisk helt blive lukket i det indeværende år, siger Kartin Hansen.

Enkelt og overskueligt

Med lanceringen af Dit Fjends har Mediehusene Midtjyllands udviklingsafdeling også benyttet lejligheden til at skære ind til benet med et mere enkelt, overskueligt og strømlinet site.

Det betyder, at der er skåret ned på menupunkterne, så for eksempel de hyperlokale sektioner udgår og bliver erstattet af fanen »Nyheder«, mens »Erhverv«, »Sport«, »Debat« og »Det sker« består som selvstændige sektioner.

Også e-avisen vil som hidtil være tilgængelig på Dit Fjends, mens det fulde arkiv med tiden også vil blive flyttet med over.

- Og så er det optimeret til mobiltelefoner. Det er efterhånden der, de fleste læser deres nyheder, så jeg vil anbefale, at man laver et bookmark til den, siger Kartin Hansen.

Planen er, at det bliver fra tirsdag den 19. april klokken 13, at man bliver omdirigeret til Dit Fjends, hvis man tilgår det gamle fjendsfolkeblad.dk.