Bjarne Andersens valgkamp i 2017 blev spoleret af rygsmerter, men nu er han tilbage i topform med reklamefremstød på bilen, mens partiets borgmesterkandidat, Mads Panny, pryder carporten hjemme i Fly. Foto: Henrik Bagge

Anker er den helt store helt

Med rygsmerterne bag sig er Bjarne Andersen fra Fly i en helt anden forfatning end ved sidste valg

VESTFJENDS Han var også på stemmesedlen sidste gang, der var kommunalvalg, men det var lige før, socialdemokraten Bjarne Andersen fra Fly ikke engang selv nåede at få sat et kryds på valgdagen.

Da han trillede ind til Vestfjendshallen for at afgive en stemme på sig selv, kunne han nemlig ikke engang komme ud af bilen.

Han var faktisk så bevægelseshæmmet, at valghandlingen kun var noget, han lige så sit snit til, da han alligevel var på vej til Silkeborg Sygehus for at blive behandlet for sine rygsmerter.

I stedet kom de flinke valgtilforordnede ud til ham på parkeringspladsen med stemmeseddel og blyant, så han kunne udøve sin borgerpligt, inden hans krop blev kørt på værkstedet.

Tilbage i topform

Valgdagen var bare kulminationen på en generelt dårlig valgoptakt for Bjarne Andersen, der efter eget udsagn blandt andet gjorde en virkelig dårlig figur til et stort vælgermøde i Stoholm, hvor han på grund af smerter og medicinering kom til at virke uforberedt og usammenhængende på scenen.

- Jeg kunne ingenting og havde ondt ad Pommern til, siger han.

Derfor var han heller ikke selv så overrasket, da stemmetallet ikke rakte til en plads i byrådet, men med den rigtige behandling har smerterne i ryggen siden fortaget sig.

- Det er ovre, og jeg har det dejligt i dag, siger Bjarne Andersen.

Når der den 16. november atter er kommunalvalg, er Bjarne Andersen derfor endnu engang at finde blandt socialdemokraternes kandidater i Viborg Kommune.

Han synes nemlig stadig, at han har noget at bidrage med, og han synes i høj grad, at der er sager, der trænger til et nærmere eftersyn.

Medvind til cykelstierne

For eksempel vil Bjarne Andersen fortsætte kampen for at få en længe ønsket cykelsti mellem Fly og Skive, som der en kort overgang for nylig var udsigt til.

Som borger i Fly var han nemlig en af dem, der kun nåede at have armene i vejret i nogle få dage, inden en tilsyneladende klar aftale mellem Viborg Kommune, Skive Kommune og Skive Kaserne om i fællesskab at etablere en cykelsti mellem Fly og Skive, igen faldt til jorden med et brag i det nærliggende øvelsesterræn, som cykelstien skulle anlægges langs.

Da Viborg Kommune indvilligede i at tage det med på efterårets budgetforhandlinger for at finde en million til projektet, var det nemlig betinget af, at soldater fra Skive Kaserne kunne lave det forberedende gravearbejde som et led i deres uddannelse.

Det, mente man, at oberst René Nyborg Sindberg-Sørensen fra Ingeniørregimentet ved Skive Kaserne havde stillet de to borgmestre i udsigt, men da han ikke kunne genkende den udlægning, blev projektet foreløbig droppet igen.

Bjarne Andersen mener dog at vide, at der ikke blev trukket i land, men at det blot blev gjort klart, at arbejdet ikke ville kunne udføres på én gang, men ville komme til at ske i etaper. Så den egentlige årsag til, at Viborg Kommune trak sig igen, kunne være, at man ikke ønskede at starte et arbejde, der ville vare flere år.

Hvad der er op og ned, ved Bjarne Andersen ikke præcist, men han synes, at noget lugter, og det er under alle omstændigheder en sag, han har tænkt sig at grave yderligere i, om så han bliver valgt eller ej.

- Jeg kan ikke forstå, at det ikke bliver til noget. Det er så væsentligt for alle, at der kommer en cykelsti herude. Den vej er så farlig at cykle på, siger Bjarne Andersen om Solgårdsvej, der inden Skive bliver til Flyvej.

Slut med minuttyranni

Men en cykelsti er ikke det eneste på hans radar.

For eksempel vil han gerne gøre op med nedskæringer og minuttyranni, som fører til utryghed, mistrivsel og ensomhed hos mange ældre.

- Viborg Kommune sættes de kommende tre år fri af bureaukrati og regulering på ældreområdet, og det glæder jeg mig til at være en del af. Vi har også ret til at have det godt, som 73-årige Bjarne Andersen siger.

Han betegner sig selv som klassisk socialdemokrat, og det fik han bekræftet, da han tog Skive Folkeblads kandidattest og endte med socialdemokraten som stjernetegn med en SF´er i ascendanten.

Partiet, der også har været kendt for at rumme en »Blå Bjarne«, har således i Bjarne Andersen en kandidat, der i hvert fald ikke er bange for at vedkende sig sine røde præferencer.

Og det er da også en af de gamle partikoryfæer, han har som sit helt store forbillede.

- Jeg elsker Anker Jørgensen. Simpelthen. Han var det store idol og er det stadigvæk.