En lille udstilling af fire religiøse motiver fra kunsthistorien kan lige nu besigtiges i Fly Kirke. Privatfoto

Udstilling i Fly Kirke

VESTFJENDS De har været lidt på turne rundt i det vestfjendske, og nu er de kommet til Fly Kirke.

Fire religiøse motiver af henholdsvis Leonardo da Vinci, Mathias Stom, Niels Larsen Stevns og Arne Haugen Sørensen er samlet i en lille, fortællende udstilling, der som tema har måltidet som fællesskab mellem Jesus og de mennesker, han mødte på sin vej.

De har alle en udførlig tekst tilknyttet, så beskueren kan lade sig vejlede til fordybning i motivernes symbolik og komposition.

Udstillingen har tidligere været tilgængelig i først et udstillingsvindue i Kjeldbjerg og dernæst i Sdr. Resen Kirke, inden den altså nu er i Fly Kirke, hvor den kan besigtiges mandag-lørdag klokken 8-17 indtil udgangen af august.

- Det ganske særlige ved Fly Kirke er, at der er et stort sideskib. Og da alle billederne inviterer en til »at sidde med til bords«, har vi sat stole op foran hvert billede. Det forstærker oplevelsen af at være med i kunstværket, siger sognepræst Poul Asger Beck.

Billederne spænder over en periode på 500 år fra Leonardo da Vincis berømte »Den sidste nadver« fra 1497 til Arne Haugen Sørensens version af samme tema fra 1997, der i øvrigt er malet som altertavle til Hindborg Kirke lidt nord for Skive.

Indimellem gøres der holdt ved et billede af den hollandske maler Matthias Stom fra omkring 1635 og et billede fra 1907 af den danske maler Niels Larsen Stevns, der også assisterede Joakim Skovgård med at udsmykke Viborg Domkirke.

- Der er vist mange, der holder ferie i Danmark i år, og dem vil vi gerne give en særlig oplevelse ved at besøge Flys meget smukke kirke. Den blev renoveret for få år siden og fremstår lys og imødekommende, selv om store dele af udsmykningen har 400 år på bagen, siger Poul Asger Beck.