Drengene på Tommy Bach Pedersens U8-hold kunne sagtens bakke op om det fine skudsmål, der havde udløst en anerkendelse fra DGI til deres træner. Privatfoto

Blomster til Tommy: En elsket fodboldtræner blev hædret i Løgstrup

Fodboldtræner Tommy Bach Pedersen blev i sidste uge overrasket af DGI på træningsbanen

LØGSTRUP I DGI Midtjylland har de et tilbagevendende initiativ med at uddele Månedens Buket til en frivillig, der er særligt god til at være inkluderende og byde nye medlemmer velkommen i klubben eller på holdet.

En sådan havde de fundet i Løgstrup G&IF, hvor Tommy Bach Pedersen tirsdag den 27. september blev overrasket med fint besøg og en buket i regnen, mens han var i gang med at træne U8-drengene, som han plejer.

Og den gestus havde den 58-årige fodboldtræner ikke lige set komme.

- Det blev jeg faktisk både meget beæret og også temmelig rørt over. Jeg havde ikke lige tænkt over, at jeg skulle have gjort mig fortjent til det ved bare at gøre det, jeg allerbedst kan lide, lyder det beskedent fra den populære fodboldtræner.

Det går i arv

58-årige Tommy Bach Pedersen kører på sit 40. år som fodboldtræner, hvor han undervejs både har trænet yngre søskende og sine egne otte børn, som han tillige har lokket nogle af ind i folden som hjælpetrænere og opfordret dem til at tage nogle trænerkurser.

På den måde går det frivillige arbejde i arv, men det er nu ikke, fordi Tommy Bach Pedersen selv har planer om at trække sig efter det seneste klap på skulderen.

- En sådan anerkendelse er jo en stor cadeau til det arbejde, man laver, og det giver da bare motivation til at fortsætte, lyder det fra Tommy Bach Pedersen, der kan fortælle, at drengene på holdet var lige så overraskede som han selv.

De kunne til gengæld godt bakke op om det fine skudsmål, da de først havde hørt begrundelsen blive læst op.

- De sagde: »Det er bare i orden,« griner deres træner.

En flot indstilling

Tommy Bach Pedersen var indstillet af Jesper Bech fra Løgstrup G&IF og forælder Dan Højbjerg Kristensen med følgende ord:

»Han lægger en kæmpe energi og en masse kræfter i at give vores piger og drenge en super intro og oplevelse til at spille fodbold. Han evner at bringe dem alle i spil og kender deres forskellige niveauer og tilgodeser dem alle for det, de kan. Alle vi forældre er dybt imponeret over hans engagement, vilje og det at møde op hver uge for at træne vores børn og sørge for, at de kommer ud til stævner.«

I det civile har Tommy Bach Pedersen været administrativ medarbejder på Skive Kaserne gennem 40 år.

58-årige Tommy Bach Pedersen blev overrasket i regnen på træningsbanen med fint besøg og en buket fra DGI for hans evne til at inkludere alle på de hold, han har trænet i Løgstrup gennem 40 år. Privatfoto