Siden 2011 har det fragtet gæster ned i dybet, men nu har det grønne minetog kørt sin sidste tur i Mønsted Kalkgruber, da Sommerland Sjælland mandag købte det hos auktionshuset Campen Auktioner. Pressefoto

Næste stop Odsherred: Lokal børnemagnet solgt på auktion

Lokomotiverne Claus og Svend skal nu lære at sige fut på sjællandsk

MØNSTED Du skal ikke stå af i Roskilde for at få en tur med kalorius fremover, men det er tæt på.

Det gamle, grønne minetog fra Mønsted Kalkgruber blev mandag solgt på auktion, og næste station er Sommerland Sjælland i Odsherred.

Højeste bud hos auktionshuset Campen Auktioner lød på 101.000 kroner, og så medfølger både lokomotiverne Claus og Svend, fire passagervogne, 30 meter skinner, en tograpport fra producenten Alan Keef Limited i England, et strømdiagram, en brugervejledning samt diverse reservedele.

Offer for egen succes

Det lille, grønne minetog har siden 2011 gjort turen til Mønsted Kalkgruber lidt sjovere for især de yngste og ældste blandt vore medborgere, der på en hyggelig måde har kunnet spare den let kuperede gåtur ned i minerne.

Det blev imidlertid sat til salg for halvanden måned siden, og dengang lød den noget særegne forklaring, at toget nærmest havde sejret sig selv ihjel med sin store succes.

Turistattraktionen i Fjends har nemlig gennem de seneste år oplevet en stor stigning i besøgstallet, og med togets begrænsede kapacitet på 48 personer, kunne man risikere, at mange gæster dermed ville gå forgæves.

- Og så bliver det bare en dårlig oplevelse for alle, sagde direktør i Mønsted Kalkgruber Tina de Linde dengang.

På skinner i 2024

Efter auktionen, som ifølge auktionshuset havde mange interesserede købere, er grubernes direktør lettet over, at minetoget nu har fundet et andet hjem og ikke skal skrottes.

- Vi er så glade for, at vores minetog nu får nyt liv. Sommerland Sjælland er et rigtig godt sted, hvor vi sagtens kan se minetoget begejstre familieparkens besøgende, siger Tina de Linde.

Den familieejede forlystelsespark i Odsherred blev grundlagt i 1985 af Filip og Inger Dyvekær, men det er næste generation, Mette og Kåre Dyvekær, der i dag driver Sommerland Sjælland.

Og Kåre Dyvekær erklærer sig efter auktionen særdeles tilfreds med sin nyerhvervelse, som, han regner med, kommer på skinner senest i 2024.

Med et stigende besøgstal i Mønsted Kalkgruber rakte minetogets begrænsede kapacitet på 48 personer ikke længere, hvorfor det blev sat til salg. Pressefoto