Salget af Staby-Rønbjerg Maskinstations Staby-del til Staulund Maskinhandel blev gennemført på Agromek, hvor det fra venstre er Peter Jensen, Staulund Maskinhandel, Torben Nørgaard og Rune Lund, Rønbjerg Maskinstation og Preben Jensen, Staulund Maskinhandel. Fremover hedder virksomheden i Kjeldbjerg således blot Rønbjerg Maskinstation. Privatfoto

Trimmer virksomheden: Maskinstation sælger et ben fra

Staby-Rønbjerg Maskinstation har skilt sig af med Staby-delen og koncentrerer sig nu om forretningerne i Kjeldbjerg

ERHVERV Staby-Rønbjerg Maskinstation med adresse på Kjeldbjergvej i Kjeldbjerg har solgt Staby-delen med adresse vest for Ulfborg i Vestjylland fra.

Virksomheden kommer herefter blot til at hedde Rønbjerg Maskinstation, oplyser ejerne, Torben Nørgaard og Rune Lund, der afsluttede handlen på landbrugsmessen Agromek i Herning sidste weekend.

Køber er Staulund Maskinhandel, der gør i køb og salg af maskiner og hele maskinparker, og Staby Maskinstation er erhvervet med henblik på videresalg af maskiner og reservedele, oplyser Maskinbladet.

Fokus på hjemmebanen

Torben Nørgaard og Rune Lund har solgt den ene af makkerparrets to maskinstationer fra efter nøje overvejelser om at omstrukturere virksomheden.

Med en afstand på 60 kilometer mellem de to maskinstationer har de nemlig ikke rigtig kunnet drage fordel af hinandens maskinparker.

- Vi stod også og manglede en tre mand på maskinstationen derude, og det var blevet lidt bøvlet det hele. Så fik vi et tilbud, vi ikke kunne sige nej til, og nu er vi fri for mere besvær. Så vil vi hellere bruge krudtet på at udvide vores vognmands-, entreprenør- og maskinstationsvirksomhed herhjemme, siger Torben Nørgaard.

Siden 2019 har adressen på Kjeldbjergvej nemlig også rummet virksomheden Rønbjerg Transport, der med to lastbiler fra starten fik fast arbejde med at levere gylle fra egnens landmænd til Iglsø Biogas A/S.

Har styrket transportdelen

Den virksomhed blev i starten af 2021 kraftigt udvidet, da Rønbjerg Transport fra vognmand Jens Dalsgaard i Iglsø overtog fem biler inklusive medarbejdere samt godt 60 containere, et par kraner og tre anhængere.

Ved samme lejlighed tog Rønbjerg Transport navneforandring til Skiveegnens Vognmandsforretning, men det navn er nu skiftet tilbage igen.

På den måde kan man fremover drive både transport- og maskinstationsdelen under det mere mundrette Rønbjerg-navn, og samtidig er der også fremskredne planer om at udvide med nybyggeri på matriklen i Kjeldbjerg.

Dermed er der masser af nyt i støbeskeen, men det hele startede for Torben Nørgaard og Rune Lund med den del, der nu er solgt fra, da de entreprenante herrer tilbage i 2014 med få måneders mellemrum gjorde sig til ejere af først Staby Maskinstation og siden Rønbjerg Maskinstation.