Foto: Jacob Mackenhauer

Fodbold: Sparkær tabte tæt topkamp

Fodbold, serie 3 herrer, Sparkær IF - Nørremarken UGF 1-2 (0-1)

FODBOLD Der var lagt op til topkamp på Sparkær Stadion mandag eftermiddag, da NUGF kom på besøg.

Det blev en helt jævnbyrdig affære, der først blev afgjort i de døende minutter til NUGF’s fordel. Det må Sparkær-spillerne med god grund ærgre sig over, for de var i stand til lægge pres på de teknisk gode Viborg-spillere, der aldrig fik spillet til for alvor at fungere.

Sparkær startede da også bedst, og trods kraftig modvind var de farlige og fik et par store chancer. Efter 10 minutter steg Kasper Møller til vejrs og dirigerede bolden mod mål, men målmanden nåede den helt nede ved målstregen med en flot reaktion.

fem minutter senere blev Kasper Henriksen spillet helt fri foran mål, men fik ikke afsluttet ordenligt.

Nørremarken var sjældne gæster i nærheden af Bjarne Haves mål, og noget overraskende forfaldt de til at spille lange bolde i medvinden. Men det skal Sparkær-holdet også roses for, for NUGF-erne fik aldrig ro til at spille bolden rundt.

Der kom mere og mere tænding i kampen, men dommer Kasper Byskov tillod fysisk kontakt. Dog var det lige groft nok, da Daniel Brøns blev sparket ned bagfra 10 minutter før pausen og måtte udgå uden reaktion fra dommeren.

Det kom så fem minutter senere, da Mads Daa Vistisen hev Andreas Højgaard ned bagfra, og et par minutter senere røg en NUGF-spiller også ud.

Kort før pausen blev et ellers stærkt spillende Sparkær-forsvar fanget for langt fremme, og så kunne Andreas Højgaard spurte igennem på venstre kant og lægge en bold ind foran, hvor Casper Lynglund Mortensen kom til og scorede.

Det var deres første reelle chance og således en træls slutning på en halvleg, som Sparkær som minimum burde have spillet til uafgjort.

2. halvleg var ikke meget anderledes end første. Sparkær havde stadig kræfterne til at presse modstanderne og fik skabt nogle farlige dødbolde.

Efter 70 minutter kom så udligningen. En lang bold i højre side blev hentet af Daniel Brøns, der fik den lagt ind over, hvor Kasper Møller headede flot i mål.

Kort efter var NUGF farlige på et par kontraer, men Sparkær gik fortsat efter sejren. Målet kom ikke, og i stedet scorede NUGF med få minutter igen, hvor Sparkær-spillerne protesterede voldsomt og ville have haft et frispark mod Nicolaj Broch Andersen, men fløjten var tavs.

En ærgerlig slutning på en kamp, som Sparkær-spillerne havde stor ære af foran et talstærkt publikum. Fortjent eller ikke fortjent – det er nu engang målene, der tæller.

Der er dog ingen grund til at hænge med hovederne, for med den indstilling, der blev vist i dag, ligger der mange point og venter. Mikkel Mackenhauer og Daniel Brøns løb med flest stemmer efter kampen.

Sparkær-træner Per Sørensen var tilfreds med det, han så – bortset fra resultatet.

- Det blev en fysisk betonet kamp på en bane, hvor det er svært at spille poleret fodbold. Derfor var taktikken også lagt på at spille fysisk, fordi jeg mente, at det var måden at slå Nørremarken på. Det lykkedes da også langt hen ad vejen, men det var mega bittert med deres mål til sidst, lød det fra Per Sørensen.