Kurt Mosgaard fra Mønsted og Omegns Lokalråd kiggede til, da søskendeparret Emil og Lærke Aakjær Jakobsen klippede snoren til Storemosestien mellem Søvsøvej syd for Daugbjerg, hvor de bor, og Mønsted Skole, hvor de går. Foto: Henrik Bagge

Nabotræf: Lærke og Emil klippede snoren til Storemosestien

Omkring 100 mennesker gik i mosen, da en ny cykelsti lørdag blev åbnet i Østfjends med både vådt og tørt

ØSTFJENDS De har allerede slidt deres eget spor i cykelstien mellem Søvsøvej syd for Daugbjerg og Mønsted Skole, men lørdag fik de også en hovedrolle, da Storemosestien officielt blev indviet med snoreklip, taler samt øl og vand til en hot dog.

Søskendeparret Lærke og Emil Aakjær Jakobsen på henholdsvis 13 og 15 år, fik æren af at klippe snoren til den officielle indvielse, og det var kun på sin plads, at det blev netop dem.

Nogle havde udstyret i orden til at finde en plads i skyggen. Foto: Henrik Bagge

For ud over at være faste brugere af stien, har de også leveret blod, sved og tårer til dens tilblivelse, da de i april var blandt 25-30 lokale borgere, der trodsede forårets værste pelikan og var ude med riven for at lave cykelsti sammen med blandt andre deres forældre, Jane og Per Jakobsen.

Rene Madsen, der bor i nærheden og også har været en af initiativtagerne til cykelstien, havde lørdag taget pølsevognen fra Stoholm Slagter med, og det er noget, de forstår i Østfjends.

Så mange var de vandret til fra henholdsvis Daugbjerg- og Mønstedsiden, at man formentlig kunne have talt dem til omkring 100, hvis de alle havde stået stille på en gang.

Det gjorde de ikke, for trafikken efter øl og hot dogs var hele tiden livlig.

Rene Madsen havde travlt med at lave hot dogs til de mange fremmødte fra pølsevognen, han havde medbragt fra Stoholm Slagter. Foto: Henrik Bagge

Buler i mosen

Kurt Mosgaard fra Mønsted og Omegns Lokalråd har været en af tovholderne på projektet, og han havde taget det på sig at holde indvielsestalen.

Den var med tak til initiativtagerne, lodsejerne, der har lagt jord til, og de mange frivillige, der med både knofedt og en stor maskinpark fik jævnet den midterste kilometer af den tre kilometer lange cykelsti, hvor der var buler i mosen.

- Her omkring Søvsø, Mønsted og Daugbjerg har vi megen natur. Men også natur, vi ikke rigtig får anvendt, fordi vi ikke ved, hvor den ligger. Havde man for et år siden sagt »Storemosen«, havde vi sagt: »Hvor?« Det vidste vi ikke dengang, men det gør vi nu, sagde Kurt Mosgaard.

Omkring 100 sjæle havde det lokket til fra bøde øst og vest, da borgerne i Daugbjerg og Mønsted lørdag mødtes midtvejs på Storemosestien for at få den officielt indviet med pølser, øl og vand. Foto: Henrik Bagge

Storemosestien spiller en rolle både sundhedsmæssigt med sin oplagte mulighed for motion, kulturelt, idet den bliver en sløjfe på Kalk Kaminoen, og ikke mindst trafiksikkerhedsmæssigt, da det primære sigte med den har været at skabe en sikker transportvej til skole og idræt i Mønsted for 25-30 børn fra Søvsø-området.