Andrej Willer begynder som købmand i Sparkær den 28. marts. Arkivfoto

Ny købmand ansat i Sparkær

Bestyrelsen bag købmandsbutikken i Sparkær har nu fundet afløseren for Michella Brøchner Povlsen

HANDEL Det bliver 42-årige Andrej Willer fra Viborg, som overtager den ledige stilling som købmand i Sparkærs »Min Købmand«. Andrej Willer tiltræder mandag den 28. marts.

Dermed skal købmandsbutikken kun klare sig uden købmand i fire uger, idet den hidtidige købmand, Michella Brøchner Povlsen fra Viborg, fratrådte pr. 1. marts for at forfølge nye udfordringer. I de fire uger vil styringen være lagt i hænderne på en daglig leder.

Formanden for bestyrelsen, der driver købmandsbutikken i Sparkær, Per Jensen, oplyser, at der var 3-4 ansøgere til den ledige købmandsstilling, men at Andrej Willer ikke var en af dem. Den tidligere købmand hos Rema 1000 i Stoholm, var ledig efter at have sagt sin stilling op hos Rema 1000, og Sparkær-bestyrelsen besluttede sig for at tage kontakt til ham, hvilket endte med, at parterne blev enige om et samarbejde.

Korps af frivillige

Ansættelsen sker efter en proces, hvor bestyrelsen bag »Min Købmand« holdt møde med anpartshaverne for at diskutere, om man skulle bevare butikken. Det var der overvældende opbakning til. Alle rykkede sammen, og det lykkedes også at skaffe den nødvendige, økonomiske opbakning, ligesom der er samlet et korps af frivillige på 20-25 personer til at hjælpe med diverse, praktiske opgaver i og omkring butikken, fortæller Per Jensen

- Der er lavet en plan for de frivillige, men når den nye købmand kommer, skal han selvfølgelig have lov til at sætte sit eget hold. Han kommer til at afgøre, hvor meget han vil gøre brug af de frivillige, siger Per Jensen, som forsikrer, at butikken nu igen hviler på et solidt økonomisk fundament.

Andrej Willer har tidligere i sin karriere arbejdet i tilsammen 15 år hos Bilka og Føtex. Derefter var han souschef i to år i Rema 1000-butikken på Farvervej i Viborg, inden han i slutningen af 2019 blev købmand og dermed chef for Rema 1000 i Stoholm, hvor han for få måneder siden sagde op af personlige årsager.

Hos Rema i Stoholm er han blevet erstattet af købmandsparret Anne Lise og Lars Klausen fra Skive, som indtil da havde styret Rema 1000-butikken i Kjellerup i seks år.

- Vi er ret overbeviste om, at vi i Andrej Willer får en rigtig god købmand, som vil gøre det rigtig godt i Sparkær, understreger Per Jensen.