Privatfoto

Ud i naturen: Tag med menighedsrådet på vandretur ved Stubber Å

Det bliver med guide på, når Iglsø Menighedsråd inviterer

IGLSØ Iglsø Menighedsråds vandretur går i år til Stubber Å ved Flynder Sø, hvor Ådalsstien den 28. august følges gennem 3,5 kilometer let kuperet terræn med naturvejleder Torben Høj fra Holstebro Kommune som guide.

Turen går gennem ådalen rundt om Stubber Å, hvor man vil se forskellige vegetationer, moseområder, store hedearealer og egekrat med krogede træer og buske med forskellige bær.

På turen passeres udsigtspunkter, hvor man kan se åen, Flynder Sø, som løber ud i Karup Å, og »Dødishullerne«, som er dannet i slutningen af istiden, hvor isen efterlod en mægtig isklump.

Området er også rigt på insekter, fugle og dyreliv, og hvis man er heldig, kan man se fiskeørne, som lever i området, ligesom der kan være spor efter oddere. Også tre steder med indhegninger, hvor fredelige kreaturer græsser som en del af naturplejen, passeres undervejs.

Iglsø Menighedsråd er arrangør, og på grund af forplejning er det nødvendigt med forhåndstilmelding. Der er samling ved p-pladsen Gl. Skivevej, som er en sidevej til Søgårdsvej.

Privatfoto