Træmænd har for nylig oplevet stor succes og rotation på DR P5 med sangen »Neonlys«, ikke mindst på Dansktoppen, hvor bandet med rødder i Vridsted strøg direkte ind på førstepladsen. Træmænd er nu klar med opfølgeren »Smelter mig om«. Pressefoto

De smadrede for nylig Dansktoppen: Nu er lokalt band klar med næste single

Efter at have ligget nummer 1 på Dansktoppen, har bandet Træmænd med rødder i Vridsted nu snittet opfølgeren

VRIDSTED Det udviklede sig mere eller mindre kaotisk, da han for nylig skulle fejre sin datters treårs fødselsdag.

Morten Pedersen, der til daglig er købmand i Vridsted, er nemlig også forsanger, guitarist og sangskriver i bandet Træmænd med base i Viborg.

Og da der i starten af marts var tre lys i lagkagen derhjemme, stod Træmænd samtidig med chancen for at få debut på Dansktoppen med sangen »Neonlys«.

Det var kommet ud af det blå, at sangen ugen forinden var blevet præsenteret som bobler på DR P5´s populære liste, for selv om Træmænd bestemt gør det udi iørefaldende melodier, har deres popmusik også et rock-præg, som Morten Pedersen i hvert fald ikke selv forbinder med Dansktoppen.

- Hvis du siger Dansktoppen, så tænker jeg på Kandis, Keld og Hilda og den slags, men det er sikkert bare nogle fordomme, jeg kæmper med, griner han.

Den fik fuld skrald

Under alle omstændigheder bestemte bandet sig for at gøre, hvad det kunne, for at komme på listen, der bygger på lytternes afstemning, når nu endelig muligheden bød sig.

Således blev hele netværket aktiveret gennem alle kanaler i ugen op til for at mobilisere så mange fans som muligt, og Morten Pedersen havde endda lovet 20 procents rabat i købmandsforretningen, hvis det skulle lykkes at komme ind på Dansktoppen.

Derfor var han under datterens fødselsdagsfest også ude i et uskønt forløb med at rende til og fra bordet hele tiden for samtidig at kunne følge med i Dansktoppen i et andet lokale, mens også gæsterne blev mere og mere interesserede i, hvad der foregik.

Optimismen dalede dog, som programmet skred frem, for da man nåede frem til top 3, havde man stadig ikke hørt en pind til Træmænd, og så syntes Morten Pedersen ikke rigtig, det virkede realistisk længere.

Men da hele listen var blevet spillet, og vært Ole Tøpholm kun manglede at præsentere ugens nummer 1, indtraf miraklet.

Træmænd var simpelthen strøget direkte ind på førstepladsen med »Neonlys«, og så nåede stemningen til børnefødselsdagen pludselig nye højder.

- Ja, da blev der vistnok lige knappet en ekstra øl op derhjemme, griner Morten Pedersen.

Træmænd

Morten Pedersen (vokal, guitar)

Jakob Emil Nørgaard (guitar)

Martin Holm (bas)

Peter Hedelund (keyboards)

Anders Kristensen (trommer)

Pladeselskab: PopGun Records

Som ringe i vandet

Siden er det også blevet til yderligere nogle uger på Dansktoppen, og P5 har i det hele taget været flinke til at spille »Neonlys« i et omfang, som Træmænd i hvert fald ikke har oplevet før i bandets korte karriere, der tæller to singler og en julesang inden gennembruddet.

Samtidig har sangen spredt sig til en masse lokalradioer, ikke mindst i hovedstadsområdet, og det har for alvor givet Morten Pedersen & Co. blod på tanden.

Således har man netop udgivet opfølgeren til »Neonlys«, en single med titlen »Smelter mig om«, og håbet er, at også den kan få et liv, der minder om det, forgængeren fik.

- Det kunne være fedt, hvis DR også ville tage den nye op, for der sker bare lidt mere, hvis det er en landsdækkende kanal, siger Morten Pedersen.

Diskografi

Tag tiden tilbage (single, 2022)

Den røde armé (single, 2022)

Hjerter af træ, featuring Rasmus Johansen fra Fly (single, 2022)

Neonlys (single, 2023)

Smelter mig om (single, 2023)

Han betegner den nye single som knap så poppet som sin forgænger, men bandet synes selv, det er en fed sang, som det forventer sig meget af.

Træmænd har også andre sange i pipeline, og der samles efterhånden sammen til en regulær langspiller, selv om singlerne formentlig stadig vil komme ud i en jævn strøm.

- Vi har vel efterhånden en ti sange mere, som stort set er klar, så mon ikke, der kommer en hel plade ud inden så længe, siger Morten Pedersen.

Træmænd med Morten Pedersen i forgrunden tester gerne de nye sange på livescenen, inden de går i studiet for at indspille dem. Her er det fra en koncert på det gamle Paletten i Viborg. Arkivfoto: Bente Søgaard Harritz

Vridsted er en dansktop-by

Inden da bliver sangenes holdbarhed p.t. testet på livescenen, hvor Træmænd for nylig noterede sig endnu en succes i hjemlige omgivelser på spillestedet Vesterbrogade 10 i Viborg.

Her var responsen på de nye sange overvældende positiv, og Morten Pedersen lufter tanker om en efterårsturné, der uden tvivl også vil vende vejen forbi hans egen hjemby.

I øvrigt er Vridsted ikke ubekendt med at være repræsenteret på Dansktoppen, så måske er det noget, der er i grundvandet eller løber i Karup Å lige ved siden af.

I hvert fald husede byen i Vestfjends gennem mange år også navnkundige Vagn Nielsen, der med Vagn og Vagabonderne gjorde Dansktoppen usikker op gennem 70´erne og 80´erne, ikke mindst med storhittet »Jeg er fisker fra Hvide Sande«.

- Vagns enke, Pia, kommer jo stadig nede i butikken, og vi har faktisk haft os nogle gode grin af det her. Hun kender stadig mange i branchen, så hun skrev lige til en af de andre på listen for at gøre opmærksom på, at de altså lige var blevet slået af købmanden i Vridsted, griner Morten Pedersen.