Kampen mellem Sparkær og Skals blev indledt med et minuts stilhed til ære for Peter Dalum Hansen, der den 13. september tabte kampen til kræften. Foto: Jacob Mackenhauer

Sparkær og Skals delte i porten: Fjends Cup-legende blev mindet med et minuts stilhed

Fodbold, serie 3 herrer, Sparkær - Skals 2-2 (0-1)

FODBOLD Det blev 1-1, da turneringen startede i august på Skals Stadion, og lørdag eftermiddag tog de to hold fat på anden halvdel af turneringen med et nyt uafgjort resultat – denne gang 2-2.

Det blev en seværdig serie 3 kamp, især i 2. halvleg, hvor det hele spidsede til.

Sparkær kom bedst fra start og pressede på for en hurtig føring, og Kasper Møller havde muligheden efter 5 min. men uden held.

I stedet slog Skals kontra efter 10 min., hvor Frederik Vejlby scorede, da Sparkær-forsvaret ikke var nået på plads.

Det var som om, at målet gav Skals mod på tilværelsen, mens Sparkær gik lidt i stå.

Men Sparkær kom frem igen, og efter 25. min. blev Kasper Møller sendt afsted på en friløber, men bolden gik lige forbi stolpen. Frederik Broberg i Skals-målet kom i øvrigt i vejen for meget i 1. halvleg.

Det bølgede lidt frem og tilbage, og både Skals og Sparkær havde muligheder – flest til Sparkær, men ingen scoringer. I halvlegens sidste minut slog Skals igen en kontra og var meget tæt på 0-2.

Anden halvleg blev meget mere intens, og da Kasper Møller efter 53. min. headede Oliver Andersens hjørnespark i mål, troede Sparkær-siden, at det var vendepunktet.

Det var det dog ikke, for 8 minutter senere slap William Slavensky alt for let igennem i venstre side og scorede sikkert. Sparkær gav dog ikke op, og 5 minutter senere kæmpede Daniel Brøns sig igennem i venstre side, kom ind i feltet, og lagde bolden tilrette for Kasper Møller, der udlignede til 2-2.

Kort efter kom der gang i kortspillet, da først Mads Daa Vistisen fik gult for at gå for voldsomt til en Skals-spiller, men kun minuttet efter var der udlignet i kort, da Alexander Visholm kom samme vej efter at have hægtet Daniel Brøns bagfra.

I slutningen af kampen fik Sparkær sat Skals under pres, og havde de store chancer, der kunne have afgjort kampen. Alligevel kunne de grønne have snuppet sejren, da en tværbold i det 89. minut blev sendt langt over målet.

Det blev ved de 2-2, men med lidt mere koldblodighed i det sidste kvarter, burde Sparkær have hentet en sejr.

Træner Poul Vistisen havde følgende kommentar efter kampen:

- En halvleg til hvert af holdene. vi kommer ikke helt i gang i 1. halvleg, og det udnytter Skals, men jeg synes, vi stepper op efter pausen og får lagt et hårdt tryk. De bliver så farlige på et par omstillinger, men jeg er godt tilfreds med det, jeg så i 2. halvleg. Vi er tæt på et par gange til at afgøre det, men når det ikke lykkes, må vi stille os tilfredse med et enkelt point.

En fighter blev mindet

Kampen mellem Sparkær og Skals blev i øvrigt indledt med et minuts stilhed til minde om Peter Dalum Hansen, der den 13. september tabte kampen til kræften, kun 46 år gammel.

På sidelinjen var Peter Dalum Hansens far, Anton, der senere tog til Mønsted for at se kampen mod Nørremarken.

Fredag aften overværede han Stoholms kamp mod B67, og alle tre steder blev Peter Dalum Hansen mindet.

Hansen, som han blev kaldt, var lidt af en legende i Fjends Cup, hvor han først spillede for barndomsklubben Mønsted og senere for Stoholm, hvor han flyttede til og stiftede familie.

Han var en sand fighter og også en mand med mål i støvlerne.

Hele syv gange har han vundet Fjends Cup – fire gange med Mønsted IF og tre gange med Stoholm IF.

Han var også topscorer i turneringen i 1996 og 1999, begge gange for Mønsted IF, og hans scoringsrekord fra 1999 på 13 mål står stadig.

Fjends Cup betød da også noget særligt for Peter Dalum Hansen lige til det sidste, og trods fremskreden sygdom var han på Sparkær Stadion på finaledagen lørdag den 30. juli, hvor han også forinden havde modtaget den særlige t-shirt, der blev lavet i anledning af den 40. udgave af Fjends Cup.