Tenna Vagner i spotlight på Flyfabrikken i Fly, hvor hun præsenterede sine nye bøger. Foto: Britta Kristiansen

Tenna fra Fly drømte højt og er nu forfatter

Lokal skribent har nu hele to bøger i handlen i en ny serie

VESTFJENDS Man kan sagtens drømme højt, når man bor i Fly. Og det gør Tenna Vagner.

I lørdags kunne hun så vise, at det nu ikke længere bare er en drøm at være forfatter. Med to bøger netop udgivet, så har hun alle gode grunde til at være både stolt og glad - og alle gode grunde til at kalde sig rigtig forfatter.

Tenna Vagner fortalte for et år siden i Fjends Folkeblad om, hvordan hun havde vundet udgivelsen af en bog. Og nu står de to første bøger i serien Sandrytteren fra hendes hånd altså på boghandlernes hylder.

Det er hårdt arbejde

Men det har taget meget og hårdt arbejde at nå så langt.

Efter Tenna fyldte 30 år, var hun vild efter at skrive en bog, men hun vidste ikke rigtig, hvordan hun skulle gøre.

Det første manuskript blev sendt retur til hende med et høfligt standardsvar. Og sådan gik også den næste. For det er mere end svært at slippe igennem nåleøjet hos forlagene, der får masser af uopfordrede manuskripter tilsendt.

Men Tenna var kun lige begyndt. Hun fik blandt andet udgivet en novelle i en samling af nyfortolkninger af gamle eventyr.

Her skrev hun en gribende version af »Den lille pige med svovlstikkerne«. Og så var hun i gang. Hun har lavet flere noveller, og så vandt hun altså udgivelsen af en bog i genren Young Adult Fantasy.

Godt med fantasi gør godt

Og Tenna er vild med at kreere sine egne universer for bøgerne. Hun har en stor fantasi, som bekommer netop denne genre rigtig godt.

Lørdag havde hun så indbudt til bog-release i Flyfabrikken i Fly. Og her var familie, venner og forfatter-kolleger mødt talstærkt op for at fejre Sandrytteren 1 og 2 og ikke mindst deres forfatter.

For Tenna er det 5 procent talent og 95 procent hårdt arbejde, når hun skal forklare forfatter-livet. Der skal arbejdes meget med tingene, før det er klar til udgivelse.

Hun klarer det selv kun, fordi hendes mand er med på ideen om Tenna som forfatter. Så derfor fik han også en særlig tak fra Tenna, da hun sendte tak til dem, der har hjulpet hende med nu at kunne skrive forfatter på CV’et.

Tenna Vagner kan i øvrigt også skrive redaktør på sit CV. Hun har netop været redaktør på en bog udgivet af en anden forfatter. Så det breder sig med Tenna og drømmene om et liv med bøger.