Rekordmange gæster har søgt tilflugt for sommervarmen i de kølige omgivelser under jorden i Mønsted Kalkgruber. Foto: Mønsted Kalkgruber

Mange er fra udlandet: Folk er strømmet til gruberne

Mønsted Kalkgruber har haft en forrygende højsæson i skolernes sommerferie

MØNSTED Mønsted Kalkgruber har i skolernes ferie budt velkommen til en strøm af danske og udenlandske gæster, og det har resulteret i et samlet besøgstal på 36.700 i løbet af de seks sommerferieuger.

Det er en fremgang på mere end 25 procent i forhold til sommerferien i 2019, som var det sidste »normale« år inden to sæsoner med corona-pandemien.

- Vi har haft en god højsæson og ligger nu over både 2019-niveauet og samlet også over 2021, hvor rigtig mange danskere ellers holdt ferie i Danmark, lyder det fra en tilfreds direktør Tina de Linde.

Hun glæder sig samtidig over de mange udenlandske gæster med Tyskland, Holland og Norge som de største leverandører.

I år er der dog også blevet talt både spansk, italiensk og fransk i gruberne, hvilket alt i alt tyder på en øget international opmærksomhed.

- Det blandede sommervejr i år har været rigtig godt attraktionsvejr, men i modsætning til tidligere, hvor vi har oplevet at have svært ved at trække gæster på de varme sommerdage, har der selv på de varmeste dage været mange besøgende, som er søgt ind i de kølige kalkgruber, siger Tina de Linde.

Taget i hånden af en guide

I Mønsted Kalkgruber arbejder man i øvrigt intensivt på at udbrede kendskabet til attraktionen i dybet, som ligger i et Natura 2000-område og er et helt unikt stykke natur-, industri- og kulturhistorie i Danmark.

Et af de nye tiltag i 2022 har været, at der var skruet markant op på formidlingen med en guide på området alle dage i sommerferien.

Guiderne har formidlet om den beskyttede natur, grubernes tilbliven, de mennesker som har arbejdet på stedet og naturligvis om grubernes eneste beboere, flagermusene.

- Der er ingen tvivl om, at den øgede formidling har skabt en bedre oplevelse, og gæsterne har udtrykt stor begejstring for det nye tiltag, som attraktionen kommer til at arbejde meget mere med fremover, lover Tina de Linde.