Sparkær spillede en flot 1. halvleg mod Skals og var et mulehår fra at komme på 3-0 mod Skals. Men ak. Værterne må endnu engang se andre løbe med titlen. Foto: Thomas Johansen

Fjends Cup: Drømmefinalen blev til trøstefinalen

Sparkær var tæt på at sikre værterne en finaleplads, men kollapsede efter pausen, mens Mønsted tabte efter amerikansk straffespark

FODBOLD Solen skinnede, der var det helt rigtige knæk i stadionpølserne, og det lignede en lokal drømmefinale i årets udgave af Fjends Cuppen. Sparkær mod naboerne fra Mønsted.

Sådan var situationen ved pausen torsdag i Fjends Cup, hvor Sparkær førte 2-1 over Skals, mens Mønsted var i front med 3-2 over Viborg Nørremarken.

Begge de to Østfjends-mandskaber endte imidlertid med et tabe.

En halvleg senere var 2-1 blevet til 3-4 i Sparkærs kamp. Frederik Andersen og Mads Trærup Johansen scorede til 1-0 og 2-0, mens alt var rosenrødt. Det sidste mål til værterne stod Kasper Møller for, men det var kun »pynt« til 3-4 i dommerens tillægstid.

Sparkær-træner Poul Vistisen ærgrede sig ifølge fjendscup.dk over, at hans hold mistede konceptet i spillet i 2. halvleg, men følte sig også bortdømt i en afgørende situation.

- Det er mig en gåde, at vi ikke får et straffespark til Oliver Andersen, da vi fører 2-0. Hvorfor lægge sig ned, når målmanden er rundet, spurgte han efter kampen.

Mønsted var foran hele tre gange i en vild første halvleg mod Viborg Nørremarken. Lynscoring til 1-0 ved Morten Harritz, 2-1 ved Martin Egsgaard og 3-2 ved Mads Langhoff-Jensen.

Nørremarken udlignede til 3-3, da der manglede et kvarter og vandt derefter 4-2 i den amerikanske straffesparkskonkurrence.

Dermed bliver det Nørremarken og Skals som tager sig af finalen lørdag klokken 15. Mønsted og Sparkær kæmper samme dag om tredjepladsen klokken 13.

I dag, fredag, spilles der to placeringskampe i Fjends Cup. Borup og Løgstrup dyster om femtepladsen, mens Stoholm og Feldborg/Haderup spiller om syvendepladsen, begge kampe klokken 19.

Der var 252 tilskuere på stadion på en skøn, vindstille sommeraften. Akkurat seks flere end samme torsdag i 2021 ifølge turneringsledelsen, der har statistikken i orden.

Der var 252 tilskuere på stadion en skøn, vindstille sommeraften. Akkurat seks flere end samme aften i 2021 ifølge turneringsledelsen. Foto: Thomas Johansen