Allan Kjær kunne glæde sig over sejren på en udebane, hvor han ofte har sin gang. Arkivfoto: Lars Rasborg

Håndbold: Træneren vandt i sin egen baghave

Stoholm kom tilbage på sporet med seksmålssejr i Viborg

HÅNDBOLD Stoholm IF’s håndboldherrer faldt forrige torsdag fra hinanden, da de tabte klart ude mod Mors-Thy.

Men på de otte dage, der var gået siden, var stumperne tilsyneladende blevet samlet op og limet sammen igen. Tropperne fra Fjends viste sig nemlig stærkest, da Viborg FH blev besejret i lokalopgøret fredag aften med 30-24 - endda på fremmed gulv.

- Jeg ser ild i øjnene, og jeg ser en gnist fra første minut, og egentlig allerede i opvarmningen kan vi mærke, at vi er til stede. Det var selvfølgelig også banket lidt ind i spillerne i forhold til, at det var et lokalopgør. Det var jo i min baghave, vi skulle spille, så jeg ville også gerne have håneretten den næste uge, jeg kom i hallen, når mine unger træner og har deres gang dér, siger træner Allan Kjær.

Og netop håneretten endte Stohom-træneren altså med at få med den fornemme seksmålssejr.

- Vi sætter os mere eller mindre på kampen efter 10 minutter. Vi får kampen spillet på vores præmisser. Vi ville have, at det skulle være en fysisk kamp og kyse dem lidt den vej igennem. Det synes jeg egentlig, vi formår at gøre langt hen ad vejen, fortæller han.

Derfor var der da heller aldrig fare på færde efter sidebyttet, hvor fjandboerne fik udbygget pauseføringen på tre mål.

- Vi sætter os på dem fra start af anden halvleg og er også foran med syv-otte stykker i løbet af halvlegen og har teten. Jeg synes, vi har styr og kontrol på kampen. Vi fik taget brodden godt af deres kontrafase, som de har scoret en del mål på. Det gør vi ved at spille klogt og rigtig godt angrebsspil. Deres 24 mål er faktisk en kende for meget, vi lukker lidt for mange ind til sidst, men ellers var det defensivt også en god kamp. Så det var egentlig over hele linjen en rigtig god holdpræstation, siger Allan Kjær.

Han erkendte, at han havde forberedt sig ekstra godt på mødet med Viborg FH.

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg har brugt noget mere tid på videodelen i den her uge, fordi sådan en kamp lige har lidt ekstra. Der er nogle kampe, der har sådan en betydning, og det havde den i hvert fald for mit vedkommende. Det havde den også for flere af spillerne, fordi de havde spillet der før, og fordi man kender hinanden lidt på kryds og tværs, forklarer træneren, som ser positive fremtidsperspektiver i Stoholm-præstationen.

Sidste kamp inden julepausen er torsdag den 8. december hjemme mod Bjerringbro.