Prøverne til 2. afdeling af DM i rally på Fyn indeholdt en del flyveture for Jan Petersen og Jeannette Kvick i JP Racing. Foto: Flemming Jensen

Rally: Frustrerende weekend endte med pil opad

JP Racing kæmper med driftssikkerheden i deres bil, men 2. afdeling af DM i rally gav alligevel point på kontoen

STOHOLM Jeannette Kvick og Jan Petersen fra JP Racing i Stoholm er godt i gang med rallysæsonen, og i den sidste weekend i april drejede det sig om 2. afdeling af DM i rally i teamets Peugeot 208 R5, bedre kendt som Pusle.

Den foregik på Fyn, og arrangørerne havde fundet fire udfordrende prøver, som hver skulle køres to gange.

- Det var kort og hurtigt overstået, men til gengæld var de få prøvekilometer godt fyldt op med krævende svingkombinationer, skiftende vejforløb og en masse toppe, hvor man kom op i luften, fortæller Jan Petersen om udfordringerne.

Teamet lagde godt ud med en 7. og 8. plads på de to første prøver, men så begyndte Pusle at spille dem et puds, og under en halv times servicepause blev de to fødepumper i benzintanken skiftet.

Det var dog en stakket frist, for to prøver senere satte Pusle igen ud, og det betød en tur ud over en mark og en unødvendig snurretur.

Men selv om frustrationen var stor i teamet, valgte Jan og Jeannette at nulstille hovederne og efterlade problemerne i bakspejlet til den sidste prøve, en såkaldt power stage med ekstra point på spil.

Med fokus udelukkende rettet mod noter og vejforløb fik Pusle alt, hvad hun kunne trække, og teamet kunne tage power stage point med hjem i bagagen efter en lang dag med udfordringer, hvor JP Racing trods alt sluttede på en tilfredsstillende 5. plads i en hård klasse og en 9. plads generelt.

- Det er træls på godt jysk at se Jan kæmpe med bilen dag og nat uden at vide præcist, hvorfor bilen gør, som den gør, og vi så faktisk godt kan køre med, når det brænder på, men så alligevel ikke helt, fordi Pusle har sit eget liv, lyder det fra co-driver Jeannette Kvick.

Nu følger en pause, før Pusle skal på banen igen, så teamet vil gå bilen efter i sømmene for at finde det egentlige problem for at være 100 procent klar til næste løb.