Diana Lys i Hald kan fremvise et overskud på 9,5 millioner kroner for regnskabsåret 2021. Arkivfoto: Lars Rasborg

Nye udenlandske kunder: Diana Lys præsterer nyt millionoverskud

Virksomheden i Hald har i løbet af 2021 fået flere nye og store kunder i primært Tyskland

ERHVERV Det kører godt i de her år for stearinlysvirksomheden Diana Lys A/S, der har hovedsæde i Hald i Nordfjends.

Aldrig har virksomheden produceret flere lys end nu, og sidste år præsenterede virksomheden et overskud på cirka 5,6 millioner kroner for regnskabsåret 2020.

Tallene for 2021 er endnu bedre, og overskuddet for det seneste regnskabsår lyder på 9,5 millioner kroner, mens firmaets egenkapital er opgjort til næsten 124 millioner kroner.

Medejer Thomas Olesen har flere forklaringer på årsagerne til det flotte regnskab.

- Vi har fået nogle nye og store kunder i udlandet i 2021. Det er hovedsagligt i Tyskland, vi har fået nye kunder, og det hjælper selvfølgelig på regnskabet. Derudover har vi produceret en masse specialfremstillede lys, som også har solgt godt, siger Thomas Olesen.

Loyalitet gav ordrer

Men han påpeger også, at det har været et godt aktieår, hvilket virksomheden har tjent penge på.

Og så har det ikke været uden betydning, at virksomheden har vist loyalitet over for leverandører af råvarer.

- Sidste år oplevede flere virksomheder, at der var mangel på råvarer. Men vi har gennem mange år været loyale og trofaste over for vores leverandører, og det gjorde, at vi stod forrest i køen til råvarer i en svær tid, og det gav os helt sikkert nogle ordrer, lyder det fra Thomas Olesen.

På trods af det gode regnskab holder Thomas Olesen dog benene på jorden.

I løbet af de første måneder af 2022 har Diana Lys A/S oplevet en stor prisstigning på råvarer som paraffin og stearin. Og det kan mærkes på salget af lys.

- På et år er råvareprisen på paraffin steget med 122 procent. Og for stearin er den steget med 75 procent. Det gør, at vi sælger lidt færre lys lige nu, fordi priserne stiger, siger Thomas Olesen.

Det var Geert Olesen, der startede virksomheden, der i 2019 kunne fejre 50 års jubilæum, og nu er det de fire sønner - Jørgen, Lars, Jesper og Thomas - der sammen ejer Diana Lys.

Lars står for fabrikken i Letland, Jesper styrer fabrikken i Højslev, mens Jørgen og Thomas sammen dirigerer slagets gang i Hald.