Hans Nielsen var i godt humør lørdag formiddag, og der blev serveret mange pølser og øl til erhvervskunder og ansatte. Foto: Steen Don

Fart, fest og fadøl: DM i rally kom til Fjends

Der var racerbiler, pølser og fadøl på programmet ved DM i rally i Stoholm

STOHOLM Det er lørdag formiddag. Solen skinner, fuglene synger, og luften dufter af benzin. Vi er i Stoholm til danmarksmesterskabet i rally, og det kan i den grad høres på de høje motorlyde i baggrunden, der varsler, at nu kommer der snart en rally-kører forbi i høj fart.

Rallyet startede fredag aften og fortsatte til lørdag eftermiddag, og bilerne kørte på skift på ruter rundt omkring Stoholm og i Mønsted, Daugbjerg og Kjeldbjerg.

Foto: Steen Don

Lige om lidt skal bilerne køre forbi HH Trælast og Byggecenter i den nordlige del af Stoholm, og her står der en far og en søn helt fremme ved hegnet for at få det gode udsyn, når bilerne kommer ræsende forbi.

David Toft Pedersen er kommet for en halv time siden sammen med sin far Thomas Toft Pedersen. David har altid været interesseret i motorsport generelt, og dette er hans første virkelige rally-oplevelse.

David Toft Pedersen (nummer to fra højre) stod og nød synet af de hurtige biler sammen med sin far Thomas Toft Pedersen (yderst til højre). Foto: Steen Don

- Det er helt sikkert farten, jeg synes er spændende, fortæller David, der selv har spillet mange racerspil på konsol, men som aldrig har set den ægte vare før.

Bilerne er ikke kun specielle, fordi de kan køre hurtigt. Det er nemlig helt almindelige biler, som er blevet modificeret både til at kunne køre hurtigt, men også til at kunne klare at køre galt.

Foto: Steen Don

Det er en broget forsamling, der står i det store kryds og venter på, at bilerne skal ræse forbi. Rally-entusiaster, venneflokke, familier og enlige ulve står med deres kolde hænder i lommerne, en termokande under armen eller en fadøl i hånden og venter på, at spændingen snart passerer forbi dem.

Foto: Steen Don

På den anden side af krydset, hvor bilerne skal tage et svært sving i høj fart, står familien Lieding Bech. De er ikke kommet som inkarnerede fans, men fordi det var et spændende arrangement for byen.

- Vi synes, det er imponerende, at Stoholm kan støtte op om så stor en begivenhed, fortæller Anders Lieding Bech, mens den lille August også synes, det er fedt at være med, specielt når man må få en sport-cola.

- Selv om der står »sport-cola« på, så er det altså øl, fortæller han Folkebladet.

Familien Beck var glade for, at danmarksmesterskabet kom til byen. Specielt sønnen August syntes, det var en fed oplevelse.

Helt oppe ved HH Trælast og Byggecenter er der et specielt VIP-område. Her har indehaver Hans Nielsen nemlig budt erhvervskunder, medarbejdere og venner til en grillpølse og en kop kaffe.

- Vi står jo i den situation, at kunderne ikke kan komme ud til os på grund af rally, og så kunne vi lige så godt udnytte situationen og få det bedste ud af det, fortæller Hans Nielsen, som har taget det meste af familien med, og som selv går glad rundt og sludrer med gæsterne.

Her kører de lokale helte Jan Petersen og Jeannette Kvick, som har været med til at stable det hele på benene.

Han har selv valgt at støtte rally-eventet ved at købe sig til et »startsted«. På den måde er han og hans gæster også sikret en god udsigt til ræset.

- Det er ligesom min måde at bakke op om arrangementet på, siger Hans Nielsen og understreger, at han synes, det er godt for byen at kunne være vært for så stor en begivenhed.

- Det samler byen, når sådanne nogle ting sker, og så får vi også omtale ud over det normale, siger han.

Foto: Steen Don

Nu er bilerne endelig nået til krydset, og med godt et minuts mellemrum skærer de hjørnet optimalt, så de mister så lidt fart som muligt ud ad svinget.

En lille dreng synes, at lyden er ved at være lidt for høj og holder hænderne for ørerne, og den overdøver da også næsten alt andet, idet de kører forbi. Noget som de fleste heldigvis har det helt fint med.

Foto: Steen Don
Foto: Steen Don
Foto: Steen Don
Foto: Steen Don
Foto: Steen Don
Foto: Steen Don
Foto: Steen Don