Arbejdsgruppen bag fjernvarme til Mønsted, Sparkær og Gammelstrup er på rekordtid stort set kommet i mål med at sikre tilkendegivelser fra syv ud af ti husstande i området om tilslutning til projektet, der vil trække en rørledning fra Stoholm Fjernvarme til det østfjendske. Privatfoto

Fjernvarme til Østfjends: Nu kan de se målstregen

Målet om 70 procents tilslutning er stort set nået

ØSTFJENDS Arbejdsgruppen bag fjernvarme til Østfjends er nu meget tæt på at kunne indfri målsætningen om at skaffe tilkendegivelser til etablering af fjernvarme i Mønsted, Sparkær og Gammelstrup med en forbindelse trukket fra Stoholm.

Det oplyser Kurt Mosgaard, Mønsted, fra arbejdsgruppen, der har haft et sigtepunkt på 70 procents tilslutning fra borgerne inden den 1. december 2022.

Et samlet antal boliger i området på 591 har fordret en tilslutning fra omkring 420 husstande, hvis målet om syv ud af ti skulle nås.

- Og vi er nu på 409 tilmeldte boliger i Mønsted, Sparkær og Gammelstrup og langs den kommende rørledning, så vi er på 69,2 procent, lyder det helt præcist fra Kurt Mosgaard.

Onsdag den 9. november mødes arbejdsgruppen med henblik på at aftale besøg hos og sikre tilkendegivelser fra virksomheder og institutioner samt de boligejere, som endnu ikke har tilmeldt sig.

- Og så satser vi på at have afklaret det samlede antal uforpligtende tilkendegivelser den 1. december, siger Kurt Mosgaard.

Arbejdsgruppen deltog dog allerede mandag i et møde på rådhuset med Viborg Kommunes 14 fjernvarmeværker og andre arbejdsgrupper med forelæggelse af den nye, kommunale varmerapport, hvor de næste skridt skulle drøftes og aftales.