Jonna Jepsen fra Kornblomsten har blandt andet denne hyldestøl til Diego Maradona fra Hvide Sande Bryghus til den fodboldgale mand på Fars Dag. Foto: Henrik Bagge

Skal far spise sig fuld i flødeboller?

Der kommer mere og mere på gavepaletten til fars dag

STOHOLM For Jonna Jepsen i Kornblomsten betyder Grundlovsdag noget helt særligt for butikken. Ikke fordi folk er begyndt at købe grundlovsbuketter, men fordi Grundlovsdag hvert år falder sammen med fars dag.

Og denne gang har Jonna Jepsen en vare på hylden, som selv den mest genstridige far nok vil få svært ved at modstå.

- De bedste flødeboller i verden er fra Frellsen, og farsdagsmodellen er kanongod, for den er med ægte rom, afslører Jonna Jepsen og ser skrumlet ud.

10 styks for en hund, den kan kun købes henover fars dag, og den fås kun i rom-varianten, siger Jonna Jepsen, så der bliver ikke noget af hverken whisky- eller cognacboller.

Men fuldemandsflødeboller er ikke det eneste, Jonna Jepsen vil anbefale, når farsdagskunderne indfinder sig i butikken for at skaffe den bekymring af vejen.

- Den står jo også på alle mulige lækre flasker, gode rødvine og masser af buketter. Man skal jo også huske far, der ligger på kirkegården. Og sidder der en far med sukkersyge, har vi også for eksempel sukkerfri mandler med chokolade og lakridsstøv rundtom, og de er lige så gode som de rigtige. Hælder du dem op i en skål sammen, er der ingen, der kan smage forskel, forsikrer Jonna Jepsen.

Selv om Jonna Jepsen må indrømme, at fars dag ikke giver helt så meget arbejde som mors dag, er vi kommet godt efter det på den front også, og især på producentsiden er der kommet øget opmærksomhed på dagen, og ikke kun Frellsen har far i centrum med promiller i flødebollerne.

Hvide Sande Bryghus appellerer til den fodboldgale far med en særlig hyldestøl til afdøde Diego Maradona, der med navnet »Icon 10« og sin blå-hvide etiket bringer tankerne hen på den argentinske fodboldgud i sin landsholdstrøje med nummer 10 på ryggen.

Også den øl har Jonna Jepsen på hylderne, ligesom hun i øvrigt forhandler en kasse med forskellige specialøl fra det populære vestjyske bryggeri.