Det er nu ægteparret Rikke Boudigaard og Søren Toft, der er i spidsen for Boudigaard Begravelse. Pressefoto

Generationsskifte hos Boudigaard: Søren og Rikke har taget over

En livsbekræftende begravelsesforretning deltager snart i Skive by Night

ERHVERV Havde man sagt til Søren Toft, der er uddannet maskinsnedker, at han en dag ville blive bedemand, ville han have måbet.

Ikke desto mindre var det sådan, det blev for snart 23 år siden.

Det har han aldrig fortrudt, og nu er han blevet ejer af Boudigaard Begravelse sammen med hustruen Rikke Boudigaard, som er ny i faget, selvom hun bærer familienavnet.

Ved årsskiftet overlod Søren Boudigaard nemlig sin begravelsesforretning gennem 25 år til datteren og svigersønnen.

Det krævede grundige overvejelser af ægteparret at takke ja til forpligtelserne som næste generation, men de gjorde det, og til Skive by Night den 29. april står de to klar til at svare på spørgsmål og vise, hvordan de har fået sig indrettet.

Har stået på sidelinjen

Rikke Boudigaard er uddannet i tekstilbranchen og har senest taget en diplomuddannelse i projektledelse.

At sige farvel til sit gode job var ikke en beslutning, der var nem. Meget blev vendt og drejet, og det gav Søren og Rikke et stærkt beslutningsgrundlag.

Parret har blandt andet lovet hinanden en værdig ansvarsfordeling og at adskille privatliv og arbejdsliv.

- Jeg har jo stået på sidelinjen i alle årene og må alligevel betragtes som »ny i job«. Søren har været både tålmodig i oplæringen og rigtig god til at lytte til mine ideer, så vi får skabt en retning for virksomheden, der passer vores fælles ambitionsniveau, siger Rikke Boudigaard.

Det er vigtigt for parret at gå til arbejdet med glæde trods det triste omdrejningspunkt, som begravelse er.

Rikke og Søren anerkender, at det skurrer i konteksten. Man bør bare huske, at det kræver overskud at være der for andre, når de er i en sårbar situation.

Tredje generation er med

Hos Boudigaard Begravelse, der er medlem af Danske Bedemænd og herunder ISO-certificeret i strenge normkrav, finder man også bedemand Birgitte Mortensen, der med sin store faglighed og lokale indsigt er vigtig på holdet.

Det samme er de øvrige ansatte, og blandt dedikerede bedemandsassistenter, chauffører og en rengøringsassistent finder man også tredje generation i Boudigaard-familien i skikkelse af Søren og Rikkes to voksne sønner.

I Vestergade har begravelsesforretningen garageanlæg, lager og udstilling med tilknyttet galleri. De lyse faciliteter er desuden indrettet med et hyggeligt samtalerum for pårørende. Her kan de uforstyrret træffe de valg, en begravelse altid forudsætter.

Omtalte galleri har i flere år haft skiftende udstillinger og er for nylig blevet beriget med et flygel. Det er nemlig Søren og Rikkes håb at gøre lokalet mere almennyttigt.

De forestiller sig foredragsaftener og måske besøg fra grupper, der vil høre om bedemandsfaget, og til Skive by Night frister de med en ny kunstudstilling og levende musik til, når unge musiktalenter på skift tager plads ved flyglet.