Der var godt gang i den hele vejen rundt på Forårsmessens omkring 25 standholdere som her hos Maler Ulstrup, der i stigende grad nu også gør i boligindretning. Privatfoto

Masser af gæster på Forårsmessen

Der var vanen tro lidt for enhver, da handelsstanden i Stoholm søndag afviklede årets erhvervsmesse

STOHOLM I Stoholm Handelsstandsforening er de godt tilfredse med, at de har gjort den traditionelle forårsmesse, der søndag igen lokkede fjandboerne af huse efter to coronaaflysninger, til en kompakt, lille bombe, der afvikles over fire intense timer med nyheder, tilbud, smagsprøver, konkurrencer, infostande og modeshow ad to omgange.

- På den måde kan man bruge hele eftermiddagen i hallen, uden at det trækker alt for længe ud, og det ser ud til at være den rigtige måde at gøre det på. Der var i hvert fald masser af gæster, og det gik bare rigtig godt. Vi har aldrig selv solgt så meget, som vi gjorde denne gang, og jeg kunne også høre på alle de andre standholdere, at de var rigtig godt tilfredse med, hvordan det gik, lød det efterfølgende fra formand for Stoholm Handelsstandsforening Bjarne Lausen.

Han driver selv til daglig Stoholm Slagter og havde medbragt masser af smagsprøver, herunder en helt ny pølse lanceret specielt til messen.

- Den er godt krydret, og kødet er ikke så finthakket som i en normal pølse. Den er mere som en medister i konsistensen, og det faldt åbenbart i folkets smag. De var i hvert fald helt pjattede med den, siger Bjarne Lausen, der efter en navnekonkurrence i standen har besluttet sig for at kalde demopøllen for »Den grov go´e«.

Et andet sted stod Gert Johansen fra Tanken i Stoholm og gav i en jævn strøm smagsprøver på nogle nye shots, han vil bringe i spil til foråret, når tre festlige dage på torvet bag Kornblomsten i Stoholm kulminerer lørdag den 21. maj med en stort anlagt flæskefest med blandt andre Gasolin-kopien Rabalder på scenen i et stort telt.

I det hele taget fyldte de omkring 25 standholdere godt i hal 2 rundt omkring den scene, der var centrum for årets modeshow, der involverede både Butik Bente, Tøjeksperten Tang fra Vinderup, samt optiker Per Juel og frisørerne Janne Klausen og Charlotte Ryan Larsen.

Der kan dog ifølge formanden for handelsstandsforeningen sagtens være flere, men under alle omstændigheder blev der delt gavmildt ud af tips, tricks og tilbud fra en bred vifte af erhvervslivet og foreningslivet i området.

Blandt andre havde Stoholm Borgerforening en travl dag, da man dels var til stede på en stand sammen med folkene bag Stoholm Rally, som borgerforeningen i år tager del i, og dels havde egen stand, hvor man blandt andet kunne gætte på, hvor mange medlemmer borgerforeningen havde på dagen.

Det rigtige svar var 201 medlemmer. Det havde ingen gættet, men Grete Andersen var blandt dem, der kom tættest på og kunne løbe med den fine kurv, der var sat på højkant.