Den 1. marts fejres et stort jubilæum for Ingelis Lysberg Borrits, der har været kok på Mønsted Kro siden 1993. Foto: Henrik Bagge

30 år ved gryderne: Hip hurra for Ingelis

Den 1. marts fejres et stort jubilæum for kokken på Mønsted Kro, der har været der siden 1993

MØNSTED De er ikke uvante med at holde selskaber her i huset, men det selskab, der venter onsdag den 1. marts, bliver alligevel helt specielt.

Da har 54-årige Ingelis Lysberg Borrits, Haderup, nemlig været kok på Mønsted Kro i 30 år.

Det fejres på behørig vis, når kunder, personale, venner og bekendte er inviteret til et par timers reception med kaffe og kagebord ad libitum.

En finke af panden

Selv om hun startede i køkkenet på Mønsted Kro, længe før vi kom på internettet, kan Ingelis sagtens huske den 1. marts 1993. Da havde hun første arbejdsdag hos Margit og Frank Kudal, efter hun havde været til en slags optagelsesprøve året før ved at levere mad til Franks 40 års fødselsdag.

Det gjorde hun så godt, at den dynamiske duo siden har kørt et parløb i køkkenet, der ikke har været gnidningsfrit, men heller aldrig kedeligt.

- Vi går meget godt i spænd sammen. Der kan godt ryge en finke af panden engang imellem, men vores temperamenter passer godt til hinanden, og vi giver hinanden noget modspil, siger Frank Kudal.

- Der vil altid være tidspunkter, hvor man er lidt uvenner, men det meste af tiden er han da til at holde ud, griner Ingelis, mens de to går og giver hinanden lidt røg i køkkenet.

Den ene dag tog den anden

Ingelis Lysberg Borrits stod i lære på Golfhotel Viborg og var lidt omkring i Viborgs restaurationsmiljø, inden hun startede et ophold på Mønsted Kro, der foreløbig har varet tre årtier.

- Jeg tror bare, den ene dag har taget den anden, og så er der pludselig gået 30 år. Og den tid, der er gået godt, kommer jo ikke skidt igen, siger Ingelis, der ikke har planer om at stoppe.

- Vi tager et år ad gangen, siger hun.

- Jeg havde sagt til hende, at det her er en butik, hvor folk bliver længe, og det har hun så også bekræftet, griner Frank Kudal, der selv foreløbig har haft 43 år på Mønsted Kro.

Deres temperamenter passer godt sammen, er kok Ingelis Lysberg Borrits og krofatter Frank Kudal enige om. Den 1. marts kan de fejre 30 år sammen i køkkenet på Mønsted Kro. Foto: Henrik Bagge