Arkivfoto

Sommercykling med Ældre Sagen

FJENDS Ældre Sagen Fjends-Karup arrangerer igen i år sommercykling gennem juni, juli og august måneder.

Starten går onsdag den 2. juni klokken 9, hvor man som altid mødes på parkeringspladsen bag Kornblomsten i Stoholm.

Cykelturene vil gå forskellige steder hen og vil også i løbet af sommeren øge distancen til 25-30 kilometer, men første tur bliver kun på 16 kilometer og vil gå fra Stoholm over Mønsted, Sparkær og retur. Eller også den anden vej rundt.

- Det afhænger lidt af vindretningen, for jeg plejer at planlægge, så vi har modvind ud og medvind hjem. Det er især af hensyn til os på manuelle cykler, for der er efterhånden også en del el-cykler med, og for dem betyder det knap så meget, siger Ruth Pedersen fra Ældre Sagen.

Det er hos hende, man kan tilmelde sig på 30 33 43 89 eller rpe@outlook.dk, men selv om hun har en deltagerliste, er det ikke sådan, at hun står og krydser af, hvem der møder op, og hvem der ikke gør.

- Det er lige så meget for at kunne komme i kontakt med dem, hvis vi for eksempel skulle blive nødt til at aflyse, selv om det aldrig er sket endnu. Den dag med det suverænt dårligste vejr sidste år, gik turen til Romlund, og det blæste vist 12 sekundmeter og styrtregnede hele vejen. Men det forhindrede ikke nogen i at deltage, siger Ruth Pedersen.

Det er nu fjerde år, at Ældre Sagen Fjends-Karup hver onsdag sommeren igennem pumper cyklen, og sidste år havde Ruth Pedersen & Co. typisk en halv snes stykker med på tur ud af en trup på 16-17 mere eller mindre faste deltagere.

Men det tal kunne meget vel stige, for Ruth Pedersen har talt med flere nye, der har meldt deres ankomst til fællesskabet.

- Det handler jo hovedsageligt om det sociale. At folk kommer ud af deres små huse og får noget motion og noget frisk luft. Og så holder vi selvfølgelig også kaffepause undervejs, hvor vi nyder, hvad vi selv har medbragt, siger hun.