Et velbesøgt støttearrangement i forsamlingshuset med kagebord var blandt de initiativer, der var med til at nå målet om 100.000 kroner i ekstra likviditet. Foto: Britta Kristiansen

Knuden er løsnet på børnehus

Naturbørnehuset i Knudby er blevet reddet på målstregen af lokal indsamling

LØGSTRUP Det har været tæt på lukning, men blev i sidste øjeblik reddet ved fælles hjælp i lokalområdet og en indsamling, hvor der blandt andet er doneret store mængder pant.

Børnehuset Knuden i Knudby lever, og det kunne søndag den 3. april afholde et meget velbesøgt støttearrangement med kagebord, sang, musik og hygge i forsamlingshuset.

- Vi havde sat den 31. marts som deadline for Knudens fortsatte eksistens, og det står nu klart, at Knuden fortsætter, lød det blandt andet fra Niels Rohrberg, der er kasserer i Børnehuset Knuden.

Ekstra likviditet

Søndagens kagebordsarrangement gav et overskud på godt 11.000 kroner til børnehuset, og Niels Rohrberg kunne også oplyse, at der er indsamlet 83.000 kroner i støtte fra både private og firmaer, som gør, at man sammen med et lån på 25.000 kroner fra borgerforeningen så godt og vel har nået et mål om 100.000 kroner i ekstra likviditet.

Og med yderligere spændende aktiviteter i gang vil det beløb kun nå endnu højere op, spår kassereren.

Redningen af Knuden gør også, at man nu har tilbagekaldt opsigelserne af personalet.

Ligeledes er opsigelsen af aftalen med Viborg Kommune vedrørende dagtilbuddet også tilbagekaldt, og man har endda fået både et »tillykke« og »held og lykke fremover« med, så samarbejdet med kommunen er intakt.

Børnehuset har p.t. otte nyindskrevne børn, som vil starte på Knuden gennem de næste 12 måneder. Heraf vil halvdelen være klar til start meget snart.