Fløjtenist Susanne Klausen akkompagneres af Rita Rozko på klaver til et intermezzo midt i forårskoncerten, der blandt andet vil byde på Carl Nielsens »Tågen letter«. Arkivfoto: Jakob Stigsen Andersen

Forårskoncert i Stoholm Kirke: Klassikere må ikke gå i glemslen

Der venter både korsang, solosang og fællessang, når kærligheden og den danske natur hyldes

STOHOLM Det bliver med en hyldest til kærligheden, den himmelske og den jordiske, når der søndag den 29. maj igen er forårskoncert i Stoholm Kirke.

Organist Rita Rozko har igen samlet en smuk buket af sange, solister og kor, hvor også kærligheden til den danske natur med dens bølgende enge og dens glimtende kyster hyldes.

Koncertens omdrejningspunkt er således danske sommersange, hovedsageligt komponeret af Carl Nielen, Paul Hamburger, Peter Heise og Henrik Rung.

- Det er alle de klasssikere, som risikerer at gå i glemslen, hvis vi ikke med jævne mellemrum tager dem op og præsenterer dem for nye mennesker. Vores generation lærte dem i skolen, men det gør børn ikke nu om dage, og det er en skam, for det er en kulturhistorisk og poetisk arv, siger Rita Rozko.

Mange af sangene bliver sunget af Stoholm Kirkes voksenkor under ledelse af Rita Rozko, men midt i koncerten bydes også på et par gæsteoptrædener.

Det er først fløjtenist Susanne Klausen, der, akkompagneret af Rita Rozko ved tangenterne, træder ind på scenen til et helt afsnit med fløjte og klaver, der blandt andet byder på Edward Elgars »Salut d´Amour« og Carl Nielsens »Tågen letter«, som er med til at afveksle programmet.

Et par solosange bliver der også plads til, når sopran Lone Wandt vil synge Carl Nielsens »Min pige er så lys som rav«, mens en anden sang forbliver en hemmelighed, så der også er plads til at lade sig overraske.

Endelig bliver der også tid til at lufte stemmebåndene for publikum med nogle fællessange på programmet.

Koncerten starter klokken 19.30, og der er gratis entré. Til gengæld skal man love at tage det gode humør med.