Driftsleder Martin Høj Jensen har selv bygget »Halmhuset« her på Rørgaardsvej mellem Stoholm og Lånum, hvor familien faktisk har boet så længe, at begge børnene på henholdsvis 11 og 8 år er født her. Foto: Henrik Bagge

Manden i »Halmhuset«: Martin er ny driftsleder på Stoholm Fjernvarme

Fredag fra klokken 15 kan man sige goddag til Martin og farvel til Kris ved en reception, der også markerer et 60+ års jubilæum

STOHOLM Han har godt nok været der siden den 1. juni 2022, men det er først på fredag den 30. september, det rigtig bliver markeret, at Martin Høj Jensen er ny driftsleder på Stoholm Fjernvarme.

Det sker ved en reception, hvor der både bliver sagt behørigt farvel til driftsleder Kris Sørensen efter mange års tro tjeneste og goddag til Martin Høj Jensen.

Samtidig bliver der også lige anledning til at få markeret det 60 års jubilæum for varmeværket, der kiksede sidste år på grund af corona.

Gammel Stoholm-dreng

Det er nu ikke, fordi Stoholm er fremmed for den 43-årige Martin Høj Jensen.

Han er barnefødt på Bellisvej i byen og har haft hele sin skolegang her, inden han rykkede til Aarhus, hvor han først blev uddannet finmekaniker for siden også at uddanne sig til maskinmester.

Arbejdslivet har ført ham vidt omkring, senest til GreenLab i Skive, hvor han var ansat som driftschef og driftsleder i toethalvt år, inden chancen for at blive driftsleder på varmeværket i hjembyen bød sig, og en ring kunne sluttes.

Og det er næsten, som om han har forberedt sin tilbagevenden til Stoholm, idet han allerede i 2006-2009 brugte en masse krudt på at bygge det halmhus på Rørgaardsvej mellem Stoholm og Lånum, som han stadig bebor sammen med sin familie.

Den tæller konen, som oprindeligt er fra Daugbjerg, og to børn på henholdsvis otte og 11 år, som går på Mønsted Skole.