Der blev blandt andet lokket med pomfritter, da deltagere i andelortsbingo forsøgte at lokke løbeanden Bent ud til kanterne af spillepladen, men lige lidt hjalp det. I enden lagde løbeanden fra Sjørup nemlig sin lort på henholdsvis F6 og G9 i midten af brættet. Foto: Henrik Bagge

Kørte med klatten i showbiz-debut: Bent lagde en lort på nummer F6

Det tog lidt tid, men i enden valgte en lokal andrik at droppe dejen midt på pladen, da Vridsted Byfest bød på andelortsbingo

BYFEST Vridsted afviklede i den forgangne weekend byfest, og i centrum af de mange aktiviteter var anden Bent, der leverede varen i en omgang »Gæt, hvor anden skider«.

Den kulørte begivenhed var ellers lanceret som hønselortsbingo, men det viste sig at være en and, da en fjerkrækyndig fjandbo havde gjort arrangørerne opmærksom på, at høns har det med at lette og flyve væk over hegnet.

Så var gode dyr rådne, men ind på scenen trådte andrikken Bent, der til daglig bor hjemme hos Lasse Lyhne Mortensen i Sjørup sammen med sine søskende Connie og Poul.

Da de er af racen løbeænder, kan de ikke rigtig flyve, men går i stedet rundt og holder haven fri for dræbersnegle, mens de samtidig holder hinanden ved selskab langt fra alfarvej.

Bent er af racen løbeand med en rank og opret statur, som gør, at den godt kan skyde lidt i vejret, selv om den ikke kan flyve. Foto: Henrik Bagge

Gav et ekstranummer

Den bevingede entertainer havde således inden weekendens gig ikke megen erfaring med showbiz, men det tog den unge Bent i stiv vinge, da han først underholdt en halv times tid med old school rap, inden han leverede det, alle ventede på: En lort.

Den landede på nummer F6 på et græsbræt, der var inddelt på den ene akse med bogstaverne A til M og den anden akse med tallene 1 til 14.

Her udløste den første leverance en gavekurv til 600 kroner, men kort efter kunne Bent minsandten igen. Denne gang efterlod han lidt af sig selv på G9, hvilket udløste en gavekurv til 400 kroner.

Dermed udeblev den store overraskelse, da bingovært Ulrich Thimsen Pedersen under sit opsøgende salg af bingonumre havde sporet et vist spilmønster.

Med i alt 182 felter i spil havde han nemlig knapt udsolgt, men interessen samlede sig tydeligt om pladens centrum, hvor både F6 og G9 som bekendt befandt sig.

De fleste bud koncentrerede sig omkring midten af brættet, kunne bingovært Ulrich Thimsen Pedersen (th) konstatere efter at have taget imod bets. Til venstre er Jesper Jensen ved at afgive sit bud, mens andefar Lasse Lyhne Mortensen fra Stald Bent følger med. Foto: Henrik Bagge

Bente blev til Bent

Dermed endte alle, der havde satset på yderkanten, med at hænge med næbbet.

Og det, selv om der blev taget ufine tricks i brug med både pomfritter og andet godt som lokkemad rundt i hjørnerne.

Blandt dem var andefar Lasse Lyhne Mortensen, der havde satset på A3 sammen med sin søn, men selv om han svigtede dem i denne omgang, har de derhjemme stor glæde af Bent, der faktisk startede med at hedde Bente.

- Han er grå ligesom Connie, mens Poul er helt sort. Derfor troede vi først, at Bent var en hun, som vi kaldte Bente. Men hun viste sig at være en han, så nu hedder han bare Bent, forklarer Lasse Lyhne Mortensen.

Ud over de dræbersnegle, Bent selv går og finder, havde han inden sin optræden også fået en solid omgang hønsefoder for at undgå, at han kom til at lave en spreder ud over hele brættet.

Masser af sport og spas

Byfesten i Vridsted varede fra fredag til søndag, og den bød på en sand buffet af sjove og aktive programpunkter som cykelringridning, krolfturnering og en sværm af fodboldkampe.

Dertil var der nøglelotteri, bagagerumsmarked og »Vis os dit kæledyr« med børnenes bedste venner.

Mens »Kun for sjov« stod for underholdningen i teltet fredag aften, blev musikken til den store halfest lørdag aften leveret af »Hitzillas«.

Søndag blev byfestdeltagerne så tilbudt en blød landing med gudstjeneste i teltet på sportspladsen.

Silje Augusta Lillelund Johnsen rammer plet under cykelringridningen, som samlede en stor del af Vestfjends´ børn til konkurrence under Vridsted Byfest. Foto: Henrik Bagge