Tobias Layland udgik af kampen mod Ribe-Esbjerg og kan være ude i lang tid. Han skal nu underøsges for en korsbåndsskade. Arkivfoto: Steen Don

Håndbold: Stoholm overgik egne forventninger

En mulig korsbåndsskade trak ned på ellers god aften

HÅNDBOLD Oddsene var ikke ligefrem i Stoholms favør i sæsonens sidste kamp i sidste uge.

Ikke alene var modstanderen i sjette runde af Santander Cup Ligamandskabet fra Ribe-Esbjerg, men oveni dén hurdle var stoholmerne handicappet af at måtte undvære Martin Vilstrup samt spillende træner Michael Pedersen, vis bidrag til løjerne begrænsede sig til at tjekke slutcifrene fra sin feriehybel på Mallorca.

Derfor var det ekstræner Allan Kjær, som gav en hjælpende hånd og styrede tropperne mod overmagten. Han havde 11 mand til rådighed, og af dem kunne Mikkel Grønbech ikke spille fuld tid, og så måtte der vinkes farvel til Tobias Layland tidligt i kampen, efter han fik et vrid i knæet i forbindelse med en afslutning.

- Vi fik Ribe-Esbjergs fysioterapeut til at kigge på knæet, og det var ikke opløftende. Tobias var trist bagefter, fortæller Allan Kjær, som frygter, der er tale om en korsbåndsskade, som i givet fald vil holde Layland ude i et års tid.

Med så stor samlet elendighed var det noget af en bedrift, at Stoholm kun tabte med 18-33 og faktisk spillede lige op med Ribe-Esbjerg i anden halvleg.

- Jeg er vildt imponeret. Og helt ærligt: Hvis vi havde scoret på lidt flere af vores chancer, er det ikke urealistisk, at vi havde lavet 25 mål. Med det hold, Ribe-Esbjerg kom med, så forventede jeg større klø end dem, vi fik, siger Allan Kjær.

Stoholm har fået tilgang af en tidligere spiller på holdet. Det er Anders Risdal, som senest har været på Færøerne.

Han spillede det meste af kampen som playmaker efter to træninger med sit nye hold, som selv havde holdt to måneders pause.

- Hatten af for det, der blev leveret. Vi fik Ribe-Esbjerg til at tage en timeout i første halvleg, og da jublede vi, som om vi havde vundet en kamp, siger Allan Kjær