Bjarne Lausen fra Stoholm Slagter er også formand for Stoholm Handelsstandsforening. Arkivfoto: Steen Don

Slagteren hvæsser tilbudskniven

Bjarne Lausen skal teste sine evner til at multitaske til Grundlovssalg

STOHOLM Bjarne Lausen og resten af besætningen hos Stoholm Slagter gør sig klar til en forhåbentlig travl weekend, når Stoholm Handelsstandsforening afvikler Grundlovssalg med gode tilbud og gang i den på torvet i Vestergade fredag den 4. juni, altså dagen før Grundlovsdag.

Mens slagteren indfinder sig på torvet i Vestergade med grillet gris og pølser fra klokken 16.30, holder også butikken på den anden side af vejen åben indtil klokken 20.

- Vi prøver at lave det lidt festligt med en helstegt grillgris i gaden, ligesom vi også tager vores berømte stadiongriller med, siger Bjarne Lausen og pointerer, at man selvfølgelig overholder alle retningslinjer, som der ikke så mange af, når det er udendørs.

Også i butikken er der fest fredag med blandt andet den helt store grillpakke på tilbud.

Til gengæld holder butikken lukket på selve Grundlovsdag den 5. juni, selv om man i lighed med andre hellig- og lukkedage holder åbent for mad ud af huset på bestilling til selskaber og privat.

På den front ser Bjarne Lausen noget mere optimistisk på tilværelsen end for bare kort tid siden, for der er kommet god aktivitet i ordrebogen igen.

- Det er på en anden måde, end det var for kort tid siden. Til denne weekend har vi 19 gilder, og for to måneder siden havde vi ingen gilder. Da lavede vi så måske 50 gange tapas til fire personer. Så på den måde er det begyndt at nærme sig normalen, selv om vi stadig er langt fra, hvordan det så ud for to år siden. Men det største gilde denne weekend er vel til 50 personer, og nu kommer der snart konfirmationer og studentergilder og nogle af de fester, som folk har udsat. Så det lysner, siger Bjarne Lausen.