En slukøret Henning Bechmann måtte rejse hjem til Danmark uden at have opnået, hvad han ville i Nepal. Privatfoto

Ultraløb: Hennings eventyr på Mount Everest gik i vasken

Ekstremløberen Henning Bechmann med en fortid i Stoholm nåede ikke i mål i denne omgang

ULTRALØB For andet år i træk måtte ekstremløberen Henning Bechmann, der tidligere boede i Stoholm, men nu har adresse i Skive, se i øjnene, at han ikke formåede at gennemføre den udfordring, han havde givet sig selv.

I fjor var det en revnet rygsæk, der spolerede eventyret i Pyrenæerne, og på årets tur i området omkring Mount Everest, blev det helbredet, der spillede ham et puds.

Det blev således kun til fire etaper, inden han måtte kaste håndklædet i ringen.

- Jeg er syg. Jeg har feber. Jeg har maveproblemer. Jeg har det ikke godt. Jeg bliver nødt til at kapitulere. Det er ikke sjovt det her. Hverken at have det sådan eller at blive nødt til at stoppe lige før anden sektion af løbet, hvor det jo skulle blive den tak flottere, mere naturrigt og på stier, som jeg allerhelst gerne vil, skrev Bechmann på facebook ovenpå skuffelsen.

- Men hvad kan jeg gøre? Det giver ikke nogen mening at forcere op i de tyndere luftlag med mindre ilt i luften, hvis man i forvejen ligger ned. Jeg havde såmænd fridage nok til at tage flyveren op for blot at se Mount Everest, men så vil jeg sidde deroppe og have feber, og det betyder ikke noget for mig, at jeg kan sige, jeg har set det, eller har været dér og dér. Det er projektet, der betyder noget, og derfor er det med knust hjerte, at jeg må tage herfra uden at have opnået mit mål, fortsatte han.

Måske var det sidste tur

Det var 11. gang, at Henning Bechmann var afsted på en af sine såkaldte Filuran Trail Tours, hvoraf han har gennemført de otte.

Men noget tyder på, at turen omkring Mount Everest også meget vel kan blive den sidste.

- Jeg er godt nok tæt på at sige, jeg ikke gider det her mere. Men når det hele er kommet på afstand, bliver det måske en anden beslutning, lød det slukøret fra Henning Bechmann efter hjemkomsten til Danmark.

Han udelukker dog ikke, at han kan have endnu et ekstremløb i løbeskoene.

- Jeg har svoret hævn over Pyrenæerne, hvor jeg kun måtte opgive at gennemføre min tur på grund af en revnet rygsæk. Men jeg skal ikke have åbnet skuffen med drømme og projekter, før jeg er afklaret med, hvor jeg står, lyder det fra Henning Bechmann.