45-årige Lone Lohse har netop afsluttet sin første sæson på Mønsteds kvindehold, hvor hun ud over at være målmand også er fast straffe- og frisparksskytte. Foto: Henrik Bagge

Målmama viser vejen: Hun er også holdets topscorer

Lone Lohse er et levende plankeværk for Mønsted, men tager sig også af holdets straffespark og frispark

FODBOLD Hun står i mål, men hun har også mål i støvlerne, og så er hun gammel nok til at være mor til det meste af holdet. Inklusive trænerne.

På Mønsteds 7-mands fodboldhold i DBU Jyllands Kvinde C2-række har en moden mor-type taget resten af truppen med storm i den netop overståede sæson.

45-årige Lone Lohse tjekkede ind på holdet som målmand fra forårsstarten, og siden har den højtråbende autoritet fra bageste geled dirigeret rundt med resten af brikkerne på det ellers meget unge hold, hvor de fleste knapt har rundet de 20.

Og når det er gået godt med holdet, skyldes det ikke mindst, at Lone Lohses rolle ikke begrænser sig til at forhindre modstanderne i at score.

Hun er også selv en flittig målscorer i den anden ende, hvor hun har ansvaret for at omsætte Mønsteds straffespark til mål.

Men ikke nok med det. Hun tager sig sørme også af holdets frispark, når de er tæt nok på mål til at skyde direkte.

Også det har kastet flere jubelscener af sig i løbet af sæsonen, hvor holdets topscorerværdighed er gået til keeperen med syv mål fra tordenstøvlen.

Særligt en 2-1 sejr fra august mod naboerne fra Stoholm står frisk i erindringen hos Lone Lohse. Da scorede målmanden begge Mønsteds mål, det ene på straffespark, det andet direkte på frispark, og den gevinst blev kun sjovere af, at Lone Lohse har bopæl kun et godt udspark fra Stoholm i Gammelstrup, hvor hun til daglig driver malerfirma med otte ansatte.

Bibragte holdet kvalitet

Avisen var for nylig taget til Hald Ege for at følge Mønsteds sidste kamp i sæsonen, hvor det regnede så meget, at der kom bobler op ad dommerens fløjte.

Her endte kampen mod Ravnsbjerg IF 2-2 i en mudret forestilling præget af glidende tacklinger og god fight.

Der blev ikke sat yderligere ind på Lone Lohses målkonto i den kamp, men på sidelinjen var der masser af lovord om holdets ubestridte alderspræsident undervejs i kampen.

- Hun dukkede op til den første træning i foråret. Vi kiggede på hende og sagde: »Øh, skal du spille på det her hold? Øh, ja. Og hvor gammel er du lige? Jeg er gammel nok til at være jeres mor.« Ha ha, det var bare så godt, griner en af de unge udskiftere på sidelinjen.

Hurtigt gik det dog op for de unge kvinder, at holdets »mor« ikke var gået forkert, men tværtimod var kommet for at tilføre det nystartede hold lidt tiltrængt stjernestøv.

Hun gik forrest til træningen, hvor hun også demonstrerede en skudstyrke, de ikke var vant til at se på de breddegrader, og på den måde endte en ung trænerduo med at give den aldrende målmand ansvaret for holdets dødboldssituationer.

- Det var hende, der kunne sparke hårdest, da vi startede. Og så sparkede hun dem også ind, når hun fik chancen, og så er hun egentlig bare fortsat, siger træner Gustav Jønsson.

- Hun gør det supergodt, og så er der jo ingen grund til at lave om på det, siger den anden træner, Kasper Henriksen, mens Lone Lohse i samme øjeblik fra sin sweeper/keeper-position afdribler en af modstanderens angribere.

- Ja ja, hun har hele pakken, griner Kasper Henriksen.

Kan ikke undværes i målet

Med sådan et hestespark skulle man jo tro, at hun måske kunne gøre mere gavn som markspiller.

- Men så har vi ingen målmand. Og hun står også rigtig godt, så det ville være synd, siger Gustav Jønsson, der selv vogter målet på Mønsteds herrehold i serie 2, hvor trænerkollega Kasper Henriksen er en berygtet målsluger i den anden ende af banen.

De to trænere er enige om, at det ville være blevet til en noget fattigere pointhøst, hvis de ikke havde haft Lone Lohse på holdet, men selv om målmanden ifølge eget udsagn er lidt af en dårlig taber, er det noget andet end sejre, der har tiltrukket hende.

- Det er det sociale, jeg er her for. Det er nogle gode piger, vi har det skidehyggeligt på holdet, og vi får også gerne en øl sammen efter kampen, siger Lone Lohse.

Et langt og flot cv

Det nye eventyr som en stærk sidste skanse er dog ikke en fiks idé, den aldrende målmand lige har fået.

Lone Lohse var gennem nogle år målmand på det Skive-hold, der for tre-fire sæsoner siden rykkede op i Kvindeserien, inden holdet blev spredt for alle vinde, og Lone Lohse bestemte sig for at lægge støvlerne på hylden.

Og som helt ung på Fyn blev hun som regel også udtaget til diverse unionshold, inden hun flyttede til Nibe i det nordjyske som voksen.

Her opnåede hun faktisk også en enkelt optræden for byens herrehold i serie 4, da de pludselig stod og manglede en målmand kort før kampstart.

- Og den kamp vandt vi faktisk, griner Lone Lohse, der altså atter har taget handsken op og også har meldt sig klar til endnu en sæson for Mønsted.

Trænerne Kasper Henriksen (th) og Gustav Jønsson gennemgår det taktiske oplæg i pausen, men når spillet går i gang, er det i lige så høj grad målmand Lone Lohse, der er indpiskeren. Som det ses på spillertrøjerne, er hun også sponsor for holdet med sit malerfirma. Foto: Henrik Bagge
Lone Lohse er målmand for Mønsteds unge hold af piger trænet af Gustav Jønsson (th) og Kasper Henriksen. Som det ses på spillertrøjerne er Lone Lohse også sponsor for holdet med sit malerfirma, mens gemalen Thomas Klausen har fået pladsen på ryggen af truppen med sit firma TK Stål og Maskiner ApS. Privatfoto