Blandt andre Staarup Håndbryg har modtaget midler fra LAG i firmaets opstartsfase. Arkivfoto: Casper Jacobsen

Ny LAG på vej: 12,7 mio. kroner skal fordeles i lokalområdet

Torsdag den 25. august er der stiftende generalforsamling på Bentas Cafeteria

FJENDS Skive og Viborg Kommuner er igen udpeget til oprettelse af en ny, lokal aktionsgruppe.

Den såkaldte LAG er en forening, der gennem lokalt forankrede projekter over en tidsbegrænset periode bidrager til udviklingen af landdistrikterne med midler fra staten og EU, og i Skive og Viborg skal der altså etableres en ny, efter de sidste midler fra den forrige er blevet uddelt.

I den forbindelse afholdes der torsdag den 25. august klokken 19 stiftende generalforsamling på Bentas Cafeteria i Nr. Søby.

Her skal en ny bestyrelse etableres, som blandt andet får til opgave at udarbejde en strategi for uddeling af cirka 12,7 millioner kroner i støttemidler til lokale projekter for både erhvervsvirksomheder og foreninger i landdistriktsområderne i årene 2023-2027.

Den tidligere bestyrelse vil ved den lejlighed fortælle om LAG-arbejdet og de resultater, man har opnået.

- Med støttekronerne har vi givet lokale virksomheder, foreninger og borgergrupper en økonomisk håndsrækning til deres udviklingsprojekter og har dermed gjort det muligt at hæve ambitionsniveauet. Vores støtte har bidraget til, at gøre lokale drømme til virkelighed for mange lokale virksomheder og foreninger ude i landsbyerne, siger formand for LAG Skive-Viborg Jens Poulsen, Højslev.

Skive og Viborg Kommuner har samarbejdet om støtte til lokale udviklingsprojekter via LAG Skive-Viborg aktionsgruppe siden 2014, hvor lokale projekter er blevet støttet med mere end 15 millioner kroner.

Det drejer sig for eksempel om Staarup Håndbryg, Løgstrup Friplejehjem og en lang række foreninger.

Den stiftende generalforsamling er åben for alle, og alle over 18 år har mulighed for at stille op til bestyrelsesarbejdet. Medlemskab er gratis, og kan tegnes ved fremmødet.