Dette syn mødte Hans Nielsen og medarbejderne hos HH Trælast og Byggecenter, da de onsdag morgen mødte ind på arbejde. Den container, der indeholdt alt byggecentrets krudt med henblik på nytårssalget, var blevet tømt fuldstændig i løbet af natten. Mens politiet har gode spor at gå efter i bestræbelserne på at finde gerningsmændene, er Hans Nielsen godt i gang med at få fyldt containeren op med krudt igen. Privatfoto

Byggecenters container brudt op: Fik stjålet krudt for 100.000 kroner

Hans Nielsen er i gang med igen at fylde containeren op med krudt, efter gerningsmænd tømte den fuldstændig

FYRVÆRKERI Et storstilet salg af nytårsfyrværkeri umiddelbart efter julens helligdage endte i første omgang som noget af en fuser for Hans Nielsen i Stoholm.

Da mandskabet onsdag mødte ind på arbejde hos HH Trælast og Byggecenter, havde gerningsmænd nemlig i løbet af natten tømt containeren med krudt.

- Alt var væk, og der var for i alt 100.000 kroner, siger Hans Nielsen.

Containeren var dog videoovervåget, og billederne viser, at gerningsmændene har udøvet deres ugerning ad to omgange.

Først ankom nemlig en mørk stationcar klokken 02.18, hvor tre mand gik i gang med at bryde containeren op efter først at have fjernet hegnet.

Det var med en vinkelsliber, at containerlåsen blev skåret op, og politiet har ifølge Hans Nielsen en god teori om, hvorfor man i første omgang forlod stedet for at vende tilbage klokken 03.04.

- Når de har larmet med en vinkelsliber, kører de lige væk lidt for at konstatere, om nogen har opdaget det, siger Hans Nielsen.

Da gerningsmændene vendte tilbage omkring 40 minutter senere, medbragte de en hvid kassevogn, som omkring fem af dem gik i gang med at fylde op, mens den mørke stationcar kørte patrulje i området for at sikre, at der ikke kom nogen forbi.

- Det tog 17 minutter, så var kassevognen læsset, konstaterer Hans Nielsen tørt.

Han trøster sig ved, at der er en fin beskrivelse af både mandskab og biler, så politiet har noget at gå efter.

Og så har han nu sikret containeren yderligere, for krudt skal folket have, selv om det for en stund har knebet byggecentret at levere.

- Vi var så heldige, at der allerede samme morgen, som de havde tømt containeren kom nye forsyninger, og senere i dag kommer der igen en leverance, så vi er oppe på den samme mængde, som før indbruddet, siger Hans Nielsen torsdag morgen.