Der var blandt andet rundbold på programmet, da børn og forældre samledes til trivsel efter skoletid i Sparkær, og i denne uge gør de det samme i Mønsted. Foto: Henrik Bagge

Store trivselsdag: Fællesskabet blev boostet på Sparkær Skole

Parkeringspladsen var tæt pakket, da forældre og børn samledes efter skoletid på Sparkær Skole for at styrke fællesskabet

SKOLE Det er ikke så længe siden, at de fik kaffen galt i halsen i Sparkær, da en artikel i dagbladet Politiken placerede Sparkær Skole allersidst blandt alle landets skoler, når det kommer til trivsel blandt eleverne.

Den var baseret på en undersøgelse fra Børne- og Undervisningsministeriet med tal fra skoleåret 2020-2021, og skoleleder Søren Borup stillede i den sammenhæng spørgsmålstegn ved undersøgelsens troværdighed.

Han påpegede overfor Skive Folkeblad, at en meget lille stikprøve blandt skolens 75 elever med blot et par negative svar hurtigt kunne give et uforholdsmæssigt stort udslag i det endelige resultat.

Han understregede dog også, at skolen tog undersøgelsen til efterretning, og torsdag i sidste uge var der så kaldt til trivselsdag for både børn og forældre efter skoletid.

Skoleleder Søren Borup og resten af personalet slog torsdag et slag for trivslen på Sparkær Skole. Det gør de igen den kommende torsdag på Mønsted Skole, hvor Søren Borup også er skoleleder. Foto: Henrik Bagge

Kendskab skaber venskab

Ifølge skolelederen hang de to ting dog slet ikke sammen.

- Nej, det er ikke derfor, vi gør det, for denne dag har været planlagt siden foråret. Men vi har hele tiden fokus på trivslen, og det her er endnu et initiativ i den forbindelse, lød det fra Søren Borup, inden han greb et boldtræ for at deltage i en gang børn-mod-voksne rundbold.

Opbakningen var stor blandt forældrene til trivselsdagen på Sparkær Skole, der på det seneste har oplevet modvind med både dårlig omtale og en trussel fra Viborg Kommune om at reducere skolens syv klassetrin til fire. Foto: Henrik Bagge

Det var blot et af mange initiativer på dagen, der havde til hensigt at knytte forældrene tættere sammen omkring børnene ud fra devisen, at »kendskab skaber venskab«.

Andre steder var der gang i små, kreative workshops, og i 0. klasse stod den på fælles sangtime for børn og forældre.

- Det var sange, som børnene kender fra deres undervisning, så det gik rigtig godt. Nu rykker vi udenfor til bålpladsen, hvor vi griller skumfiduser, spiser nogle kiks og spiller nogle spil, lød det i forbifarten fra lærer Markus Villekjær Lassen.

Der dannes relationer

På skolens sportsplads var en køllesvingende Kristian Olesen blandt de forældre, der tog rundboldkampen meget alvorligt, inden det også var tid til pandekagebagning, sækkeløb og anden god gas, fra dengang mor var dreng.

Kristian Olesen, der har Andreas i 5. klasse på Sparkær Skole, svinger battet på en trivselsdag, der ifølge ham var fantastisk til at ryste alle sammen omkring den lille skole med 75 elever. Foto: Henrik Bagge

Han er far til Andreas i 5. klasse, og han havde kun lovord til overs for initiativet på skolen, der har fra 0.-6. klassetrin.

- Jeg synes, det har været en fantastisk dag med stort fremmøde. Det er et supergodt arrangement, hvor der er mulighed for at danne nogle relationer, hvis ikke man har nogen i forvejen. Vi har også snakket om indbyrdes, at det egentlig kendetegner Sparkær, at man er god til at bakke op, når der er noget, lød det fra Kristian Olesen, der senere kunne se Hjem-Is bilen trille ind på sportspladsen med en kold fra kassen til alle børnene.

Kristian Olesen har også Jonas i 8. klasse på Mønsted Skole, og det betyder, at han skal afsted igen torsdag i denne uge.

Da gentages succesen med trivselsdagen nemlig i nabobyen, hvor man kan tage 9. klasse med, og hvor det også er Søren Borup, der er skoleleder.

Skoleleder Søren Borup kigger ængsteligt til, inden det bliver hans tur i rundboldkampen mellem børn og voksne. Han er også skoleleder på Mønsted Skole, hvor initiativet gentages i denne uge. Foto: Henrik Bagge