Badestranden i Hjarbæk en sommerdag i 1957. ArkivFoto: Lokalhistorisk Forening

Løgstrup: Ny kalender præsenteres med foredrag

Lokalhistorisk Forening inviterer igen til præsentation af årets Løgstrup kalender

LØGSTRUP Mandag den 14. november afholder Lokalhistorisk Forening for Løgstrup og Omegn et arrangement i Sognegården i Løgstrup, hvor den nye lokalhistoriske kalender for 2023 præsenteres.

Kalenderen indeholder for hver måned to billeder fra en lokalitet i foreningens dækningsområde, oftest et gammelt og et nyt fra det samme sted med en forklarende tekst, og bestyrelsen vil til præsentationen fortælle lidt nærmere om nogle af dem.

Det drejer sig blandt andet om Ladepladsen i Knudby, Hedegaard i Kvols, Kærhuset ved Jordbro Engsø og Vorde Bavnehøj.

Igen i år er kalenderen gratis for medlemmer af foreningen, og den udleveres enten på aftenen eller ved senere afhentning på lokalarkivet mandage klokken 14-17 med ét eksemplar per husstand. Det vil dog være muligt at tilkøbe ekstra eksemplarer.

Efter præsentationen vil »Savværksdrengene«, Michael og Preben Jørgensen, fortælle om deres opvækst.

- Bestyrelsen glæder sig til at præsentere årets kalender og høre »savværksdrengenes« fortælling, og vi håber på at mange som tidligere år vil komme til arrangementet, siger Flemming Dollerup, der er formand for Lokalhistorisk Forening for Løgstrup og Omegn.

Til arrangementet, der starter klokken 19.30, er der gratis adgang for medlemmer, mens ikke-medlemmer betaler et mindre beløb for foredrag, kaffe og kage. Et medlemskab af foreningen kan eventuelt tegnes ved indgangen.