Stoholm IF´s Superlørdag fik denne gang ekstra krydderi, da byens nye kunstgræsbane officielt blev indviet med byrådsmedlem Birgith Langballe (S) og formand for Stoholm IF Fodbold Anders Jakobsen på saksene. Foto: Henrik Bagge

Snoreklip: Kunstgræsbane blev indviet på Superlørdag

Stadion i Stoholm var fyldt, da en helt ny fodboldbane gav ekstra krydderi til en i forvejen stor dag

STOHOLM Det er i forvejen et højdepunkt hvert år i Stoholm IF Fodbold, når man afholder Superlørdag, hvor alle klubbens registrerede hold spiller på hjemmebane på én gang.

Men denne gang var der drysset lidt ekstra stjernestøv ud over dagen, da klubben samtidig officielt kunne indvie den kunstgræsbane, man så brændende har ønsket sig gennem snart mange år.

Med formand for Stoholm IF Fodbold Anders Jakobsen og det lokale byrådsmedlem Birgith Langballe (S) på saks, blev snoren klippet til en topmoderne og miljøvenlig bane med lys og måltavle, som dog allerede gennem godt en måned har været i brug, siden håndværkerne lige efter påske kunne pakke sammen og tage hjem til Slovakiet.

- For mig er banen næsten blevet et symbol på, at hvis man har en god sag, som man tror på og kæmper for, og man så også har lidt tålmodighed, så skal man nok komme i mål med det på et tidspunkt, sagde byrådsmedlem Birgith Langballe foran banen, der har været undervejs i 10 år.

Superlørdag for hele familien

Men snorklipningen var blot en af mange aktiviteter på Superlørdag, for Stoholm IF stiller i øjeblikket 26 turneringshold, hvoraf de 23 er i børne- og ungdomsafdelingen.

- Så der er masser af liv heroppe, og det er vi meget stolte af, fastslog Anders Jakobsen.

Og liv var der i den grad lørdag med afvikling af 35 gældende turneringskampe for femmandshold, seks kampe for ottemandshold, tre kampe for seniorherrernes 11-mandshold og en kamp for klubbens damehold, der bragte totalen op på 45 kampe i alt.

Og det gør, ifølge Anders Jakobsen, ikke blot Superlørdag til den ubetinget største dag i klubbens årshjul med anslået 2000-2500 mennesker på stadion i løbet af dagen.

- Det er ret beset nok også den mest besøgte enkeltdagsbegivenhed i hele Stoholm. Det tør jeg godt sige i al beskedenhed, lød det fra Anders Jakobsen, mens han kiggede ud over de mange baner, hvor børn, forældre og bedsteforældre i stor stil havde fået en fælles udflugt ud af dagen.

Anders Jakobsen (tv) kunne fortælle, at det har været et langt, sejt træk gennem omkring 10 år, der lørdag kulminerede med indvielsen af kunstgræsbanen ved Stoholm Fritids- og Kulturcenter. På både saks og mikrofon var også det lokale byrådsmedlem Birgith Langballe (S), der i efteråret var en af dem, der tog en time på motionscyklen for at cykle penge ind til projektet. Foto: Henrik Bagge