Klara på otte år fra Knudby havde meldt sig til Svends undervisning på trommer på Løgstrup Skoles MusikCamp, der i år kunne fejre 10 års jubilæum. Foto: Henrik Bagge

Klara fra Knudby var helt oppe på beatet

Den ene af de to ledere var selv med som lille, da de første musiktræningslejre for børn blev afholdt på Løgstrup Skole

LØGSTRUP I uge 32 blev der igen afholdt MusikCamp på Løgstrup Skole, og denne gang var der faktisk tale om et jubilæum, da det var 10. gang, at lokale børn kunne afslutte sommerferien med et par sjove dage med sammenspil, stomp, dans og korsang.

Og ingen kunne næsten binde en bedre sløjfe på det jubilæum end 19-årige Klara Holm Pedersen, der sammen med 22-årige Johanne Ostermann Lomborg har taget dirigentstokken i tilblivelsen af det store arrangement med 50 børn fra 2. til 7. klasse og 30 frivillige.

Klara Holm Pedersen var nemlig selv som barn i Løgstrup med til de allerførste MusikCamps af slagsen, og det er da også hendes gode oplevelser fra dengang, der har gjort, at hun gerne ville være med til at drive det videre som arrangør og ansvarlig.

Mere styr på det hele

I 2020 var Klara og Johanne nye i projektgruppen og gav udtryk for, at de håbede at lokke nogle flere med til at dele ansvaret, men selv om det ikke er lykkedes, er det gået fint med forberedelserne.

- Det gør egentlig ikke så meget, for i år har vi mere styr på det, og det gør en kæmpe forskel, fordi vi nu har mere overskud til børnene. Det betyder virkelig meget, at vi har fået et større overblik over tingene og har det hele samlet i et drev, siger Klara Holm Pedersen.

Af MusikCampens 30 frivillige er de tre i køkkenet, mens omkring 25 unge instruktører er der for at lære børnene det ene eller det andet.

Nogle instruktører har Klara Holm Pedersen lokket til fra Viborg Katedralskole, hvor hun skal i gang med sit sidste år af gymnasiet, mens Johanne Ostermann Lomborg, der er datter af Løgstrup Skoles musiklærer, har kunnet trække på sit netværk fra MGK MidtVest i Skive, hvor hun har gået det sidste år.

Dejligt at spille trommer

I øveren fandt vi torsdag Klara på otte år fra Knudby og 2.b på Løgstrup Skole, der var med for første gang og havde fået den trommekyndige Svend til at lære sig et par tricks på tønderne.

- Jeg har prøvet at spille på trommer før, men jeg kan bare godt lide musik, og det er dejligt at få lært noget her, selv om det er lidt svært, for det gør jeg ikke så meget derhjemme, sagde Klara, mens Svend roste sin unge elev.

To-dages campen var med overnatning for både børn og instruktører, inden de fredag eftermiddag skulle afsløre for forældre og andre gæster, hvad de havde lært de sidste par dage ved en lille koncert på skolen.

Men allerede midtvejs i årets MusikCamp kunne både Klara Holm Pedersen og Johanne Ostermann Lomborg love, at de begge ville vende frygteligt tilbage næste år med MusikCamp 2021.