Arkivfoto: Martin Ballund

Opholdstilladelse: Ukrainere får taget fingeraftryk og fotos i Skive

Udlændingestyrelsen tilbyder to dage i denne uge flygtninge fra Ukraine mulighed for fremmøde i Skive, når de skal have opholdstilladelse

FLYGTNINGE Torsdag og fredag i denne uge kan flygtninge fra Ukraine få taget fingeraftryk og foto til deres ansøgning om opholdstilladelse på jobcenteret i Skive.

Det skyldes, at Udlændingestyrelsen de to dage afvikler en »pop-up borgerservice« hos Jobcenter Skive.

Dermed slipper ukrainere, som befinder sig i Skive og omegn, for at tage til for eksempel Aalborg eller Aarhus for at blive registreret og få i værksat en ansøgning om opholdstilladelse. Afstanden har været et problem for flere, og Skive Kommune har derfor været i dialog med Udlændingestyrelsen for at finde en løsning.

Den 6. april skrev Skive Kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) til Udlændingestyrelsen, efter styrelsen havde varslet, at styrelsen ville oprette mobile servicecentre som supplement til de stationære, hvoraf de nærmeste på Skive er i Aarhus og Aalborg.

Peder Christian Kirkegaard lagde blandt andet vægt på, at Skive ligger centralt i Nordvestjylland, så en midlertidig mulighed for at få iværksat en ansøgning om opholdstilladelse i Skive vil være en lettelse for flygtninge i hele Nordvestjylland.

Udlændingestyrelsen har været i dialog med blandt andre Kommunernes Landsforening og syd- og vestjyske kommuner for at afklare omfanget af behovet for en mobil borgerservice i de dele af landet. Torsdag og fredag i sidste uge var en mobil enhed i Esbjerg. Nu kommer så Skive - og den mobile enhed er rettet mod ukrainere i alle kommuner i området. Styrelsen er i dialog med blandt andre Holstebro Kommune om behovet for en mobil borgerservice her.

Udlændingestyrelsen har derudover fast borgerservice i Aarhus og Aalborg, hvor der også er ledige tider i de kommende dage.