Landbrugsmaskinmekaniker Birgitte Bruunsgaard Jacobsen fra Sjørup Group A/S sikrede Danmark en flot 5.plads og en Medallion For Excellence til EuroSkills i Gdansk i Polen. Foto: Lasse Skov

Birgitte gjorde Danmark ære: Lokal landbrugsmaskinmekaniker fik flot anerkendelse til EuroSkills

Lokal deltager i EuroSkills blev tildelt en Medallion of Excellence for sin indsats

UDDANNELSE Birgitte Brunsgaard Jacobsen fra Vroue, der er udlært landbrugsmaskinmekaniker hos Sjørup Group A/S, har i den forgangne uge deltaget i EuroSkills 2023 i Gdansk i Polen, efter hun i december blev Danmarks Bedste Lærling inden for sit fag.

Og det blev nogle begivenhedsrige dage, som den 21-årige landbrugsmaskinmekaniker nok sent vil glemme.

Hun deltog som repræsentant for sit fag i en dansk trup bestående af 21 erhvervsuddannede, som var indlogeret på det samme hotel, og som ugen igennem har bakket hinanden op, som var de atleter til et OL.

Og det kastede i den grad glans og hæder af sig, da den ene dansker efter den anden blev kaldt frem og kunne lade sig tiljuble under den storslåede afslutningsceremoni på den store Polsat Plus Arena.

Særlig hæder til Birgitte

Med fem sølvmedaljer og tre bronzemedaljer sled de danske deltagere således godt på podiet.

Men dertil kom seks såkaldte Medallions for Excellence, til deltagere der har udmærket sig udenfor podiet, og som kun gives til deltagere, der når over 700 point i den samlede bedømmelse.

Og en sådan tilfaldt Birgitte Brunsgaard Jacobsen fra Vestfjends efter en flot 5. plads inden for den kategori, der under EuroSkills hed »Heavy Vehicle Technology«.

Hun beviste dermed, at hun er en af de bedste til sit fag i Europa, og hun blev glad, da det stod klart, at hun havde fået point nok til æresmedaljen.

- Jeg var lidt overrasket, da mit navn stod på skærmen. Jeg havde virkelig håbet, men man kan jo aldrig være sikker. Så det er megafedt, siger Birgitte Brunsgaard Jacobsen.

Skillslandsholdet kommer altså hjem med otte medaljer og seks udmærkelser, hvilket gør dem til det absolut mest vindende landshold nogensinde i dansk Skills-historie.

- Det er et helt fantastisk flot resultat. Vi har aldrig før fået så mange medaljer med hjem fra en international konkurrence. Jeg er så stolt af vores ekstremt dygtige landshold, der har knoklet i måneder og år for det her resultat, siger formand for SkillsDenmark Søren Heisel i en pressemeddelelse.

- Det er overvældende, at landsholdet har gjort det så godt. Det er en fantastisk dygtig gruppe unge mennesker, der virkelig fortjener denne hyldest. Og det er en fremragende optakt til EuroSkills 2025, hvor vi selv skal være værter. Nu går arbejdet så i gang for at få endnu flere medaljer på hjemmebane, siger næstformand Michael Boas Pedersen.

Samlet set endte Danmark på en flot 7. plads. ud af de i alt 32 lande, der deltog i EuroSkills 2023.

Birgitte Brunsgaard Jacobsen fra Vroue deltog som landbrugsmaskinmekaniker i den danske trup på 21 erhvervsuddannede til EuroSkills, hvor holdet var klædt i ens uniform og masser af dannebrog til den storstilede afslutningsceremoni. Foto: Lasse Skov
En John Deere traktor indgik i de mange opgaver, Birgitte Brunsgaard Jacobsen og de andre landbrugsmaskinmekanikere blev tildelt over tre hektiske konkurrencedage. Foto: Lasse Skov
Diagnoseprogrammer og fejlfinding på de moderne maskiner er også en stor del af det at være landbrugsmaskinmekaniker nu om dage. Foto: Lasse Skov
Birgitte Brunsgaard Jacobsen havde på forhånd til avisen givet udtryk for sin store stolthed over at repræsentere sit land og sin glæde ved at være del af et hold, og under afslutningsceremonien og medaljeoverrækkelsen fik den ikke for lidt, eftersom den ene dansker efter den anden blev kaldt til podiet. Foto: Lasse Skov